Τα απίστευτα καλά νέα της αποκάλυψης

Τα πρώτα τρία κεφάλαια της Γραφής (Γένεσις 1,2 και 3) μας λένε πώς η αμαρτία εισήλθε σ’ αυτό τον κόσμο. Τα τελευταία τρία κεφάλαια της Γραφής (Αποκάλυψη κ, κα,κβ – 20,21,22) μας λένε πώς η αμαρτία θα εξαλειφθεί από τη γη. Τα ενδιάμεσα κεφάλαια μας λένε πώς σχετίστηκε ο Θεός σ’ αυτή τη φοβερή τραγωδία.

Η τιμωρία της αμαρτίας είναι ο θάνατος. Ρωμ 6 (ς) : 23. Η κακοήθεια της αμαρτίας δεν μπορούσε να γίνει ανεκτή διότι θα έθετε σε κίνδυνο όλο το σύμπαν. Η τραγωδία της αμαρτίας είναι ότι, όταν παράκουσαν ο Αδάμ και η Εύα, η αμαρτία πέρασε σ’ όλη την ανθρωπότητα και έτσι όλοι οι άνθρωποι, από τότε έως τώρα, αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή.

Έτσι, ξαφνικά, ο ουρανός αναγκάστηκε να αντιμετωπίζει ένα δίλημμα: ή ο Θεός θα έπρεπε να δικαιολογήσει και να ανεχθεί την αμαρτία (έτσι διακινδυνεύοντας το σύμπαν) ή όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να πεθάνουν. Ο Θεός αρνήθηκε κατηγορηματικά και τις δύο εκλογές. Δεν μπορούσε να ανεχθεί τη σκέψη του αποχωρισμού από τα γήινα παιδιά του, που αγαπούσε τόσο πολύ, ούτε μπορούσε να επιτρέψει το μικρόβιο της αμαρτίας να καταλαμβάνει τη γη.

Αντί γ’ αυτό, σε μία πράξη αγάπης, απίστευτα ριψοκίνδυνης, αποφάσισε να στείλει το μονογενή Υιό (ο οποίος είναι κι αυτός Θεός) στον κόσμο, να πεθάνει στη δική σου και στη δική μου θέση. Οι δικές μας αμαρτίες και η δική μας ποινή θανάτου τοποθετήθηκαν πάνω σ’ αυτόν κι εμείς ελευθερωθήκαμε.

Η Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 6 ονομάζει αυτό το σχέδιο “Το αιώνιο ευαγγέλιο”. Η λέξη “Ευάγγελιο” σημαίνει “καλά νέα”. Πράγματι, το ευλογημένο αυτό σχέδιο του Θεού ΕΙΝΑΙ καλά νέα – απίστευτα καλά νέα, για σένα, για μένα, και για τον καθένα στον πλανήτη γη.

ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Στην Αποκάλυψη 2 (β) : 10 ο Ιησούς προσφέρει το στέφανο της ζωής στον καθένα από τους πιστούς οπαδούς του. Ευτυχώς, μέσου του Ιησού του σωτήρα μας, όλοι μπορούμε να λάβουμε αυτό το θαυμάσιο δώρο της αιώνιας ζωής.

Σπουδαία ερωτήματα αμέσως έρχονται στο νου:

 • Τι πρέπει να κάνω να οφεληθώ από τη θυσία του Ιησού;

 • Πώς μπορώ να ξέρω ότι με δέχεται;

 • Η πίστη μου είναι αδύνατη; Πώς μπορώ να τη δυναμώσω;

 • Ποια είναι τα καλά νέα της Αποκάλυψης για μένα;

Για τα επόμενα λίγα λεπτά θα εξετάσουμε τις απαντήσεις του Θεού σε αυτές τις σπουδαίες ερωτήσεις. Παρακαλώ, προσευχηθείτε μεσ’ την καρδιά σας καθώς εξετάζουμε αυτά τα ζωτικά θέματα.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 1. Στην Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 6, πώς ονομάζεται το σχέδιο του Θεού να σώσει το λαό του;

  Το αιώνιο ευαγγέλιο

 2. Πότε τέθηκε σε ενέργεια το σχέδιο να σώσει τον άνρθωπο; Αποκάλυψη 13 (ιγ) : 8

  Από καταβολής κόσμου

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όποιος έχει σωθεί, από την πτώση του ανθρώπου και μετέπειτα, σώθηκε με το αίμα του Ιησού, Πράξεις 4 (δ) : 12. Δεν υπήρχε ένα διαφορετικό σχέδιο για τους πιστούς της Παλαιάς Διαθήκης. Αυτοί δέχθηκαν το αίμα του Ιησού καθώς κοίταζαν εμπρός, με πίστη, στο σταυρό. Εμείς δεδόμαστε το ίδιο αίμα κοιτάζοντας πίσω, με πίστη, στο σταυρό. Είναι αλήθεια ότι κανένας δε σώθηκε με το να χυθεί αίμα ζώων. Εβραίους 10 (ι) : 4. Οι θυσίες της Παλαιάς Διαθήκης του Σινά, προδιάγραφαν για τον Εβραίο πιστό, τον ερχόμενο θάνατο του Λυτρωτή, που θα έκανε δυνατή τη συγχώρηση των αμαρτιών του. Εβραίους 9 (θ) : 15. Συνεπώς, συγχωρήθηκε γιατί είχε πίστη στον ερχομό του Αμνού του Θεού. Ιωάννης 1 (α) : 29.

 3. Τι έγινε όταν αμάρτησε ο Αδάμ, και γιατί; Ρωμαίους 5 (ε) : 12.

  1. Τι έγινε; “Διήλθεν ο θάνατος εις πάντας ανθρώπους”

  2. Γιατί; “Επειδή πάντες ήμαρτον”

 4. Γιατί είναι τόσο σοβαρή υπόθεση να ζήσει κανείς στην αμαρτία; Ρωμαίους 6 (ς) : 23. “Διότι ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος”

 5. Τι κάνει η αμαρτία στις σχέσεις μας με το Θεό; Ησαΐας 59 (νθ) : 2. Μας χωρίζει από το Θεό.

 6. Τι έκανε ο θάνατος του Ιησού για το λαό του; Αποκάλυψη 1 (α) : 5. “ και λούσαντα ημάς από των αμαρτιών ημών”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ιησούς πέθανε, όχι μόνο για τις αμαρτίες του λαού του, αλλά για τις αμαρτίες όλου του κόσμου. Βλέπετε Α’ Ιωάννου 2 (β) : 1,2.

 7. Επάνω σε ποιον έχουν τοποθετηθεί οι αμαρτίες μου, και η ποινή του θανάτου μου; Ησαΐας 53 (νγ) : 6. Και ο κύριος έθεσεν επ’ αυτόν την ανομίαν πάντων υμών.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ισαΐας 53 (νγ) είναι μια συγκινητική προφητεία της Παλαιάς Διαθήκης για τα βάσανα και το θάνατο του Ιησού.

 8. Γιατί ήταν πρόθυμος ο Θεός να δώσει τον Υιό αυτού για μας, και γιατί ήταν ο Ιησούς πρόθυμος να πεθάνει; Ιωάννη 3 (γ) : 16, Αποκάλυψη 1 (α) : 5. Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμο ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, δια να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν αλλά να έχει ζωήν αιώνιον.

Ο ΙΗΣΟΥΣ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ

 1. Τι πρέπει να κάνω να οφεληθώ από τη θυσία του Ιησού; Πράξεις 16 (ις) : 31, Μάρκος 16 (ις) : 16. “Πίστευσον εις τον Κύριον Ιησούν Χριστόν”

 2. Πώς μπορώ να λάβω συγχώρεση και καθαρισμό; Α’ Ιωάννη 1 (α) : 9. “Εάν ομολογώμεν τας αμαρτίας ημών”.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ομολογία των αμαρτιών συμπεριλαμβάνει και την αποφυγή τους. Παροιμίες 28 (κη) : 13.

 3. Κατά τη Γραφή, τι πρέπει να συνοδεύει τη μετάνοια; Πράξεις 3 (γ) : 19. “Επιστροφή”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην αρχική γλώσσα, “μετανοώ” σημαίνει “μία αλλαγή του νου”. Να “επιστρέφω” σημαίνει “κάνω μεταβολή”. “Μετάνοια” σημαίνει μια πραγματική “αλλαγή νοός και στάσης προς το Θεό, προς τον εαυτόν μου, και προς τους άλλους”. Κάτω από το Άγιο Πνεύμα, ο μετανοημένος άνθρωπος αρχίζει να βλέπει τα πράγματα όπως τα βλέπει ο Θεός. Η επιστροφή, λοιπόν, σημαίνει επιτόπου στροφή στο δρόμο της ζωής.

 4. Πώς ονομάζεται αυτή η πείρα της επιστροφής στην Αγία Γραφή, και γιατί; Ιωάννη 3 (γ) : 3-7.

  1. Πώς ονομάζεται; Γέννηση (Πνευματική αναγέννηση)

  2. Γιατί; Διότι όταν αναγεννηθούμε δεν έχουμε παρελθόν. Στην αναγέννηση ο άνθρωπος καθαρίζεται από την αμαρτία και ξαναρχίζει τη ζωή σαν ένα νεογέννητο μωρό.

 5. Ποιος εισέρχεται στη ζωή μου όταν αναγεννηθώ; Αποκάλυψη 3 (γ) : 20, Εφεσίους 3 (γ) : 17-19. Ο ίδιος ο Χριστός μέσω του Αγίου Πνεύματος.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν το Άγιο Πνεύμα μιλάει στις καρδίες μας, και εμφυτεύει μέσα μας μετάνοια και πίστη, και δεχθούμε τον Ιησού ως προσωπικό μας σωτήρα και Κύριο, τότε

  1. Ο Ιησούς έρχεται στη ζωή μας. Αποκάλυψη 3 (γ) : 20, Εφεσίους 3 (γ) : 17-19.

  2. Ο Θεός συγχωρεί τις αμαρτίες μας. Α’ Ιωάννη 1 (α) : 9.

  3. Ο Θεός αποδίδει τη δικαιοσύνη του Ιησού σε μας. Β’ Κορινθίους 5 (ε) : 21.

  4. Ο Θεός μας δέχεται και μας συμπεριφέρεται σαν δικά του παιδιά. Α’ Ιωάννη 3 (γ) : 1-3

 6. Μέσο ποιου κατοικεί ο Ιησούς στη ζωή μου; Ιωάννη 14 (ιδ) : 17. Μέσω του Αγίου Πνεύματος.

 7. Όταν κατοικεί ο Ιησούς στη ζωή μου μέσο του Αγίου Πνεύματος, ποια δύο θαυμάσια πράγματα κάνει για μένα; Φιλιππησίους 2 (β) : 13, Ιεζεκιήλ 36 (λς) : 25-27. “Και το θέλειν και το ενεργείν κατά την ευδοκίαν αυτού.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ιησούς μου δίνει: 1) μια πρόθυμη καρδιά και 2) προσθέτει τη δύναμη να κάνω το θέλημά του.

Ο ΙΗΣΟΥΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ

 1. Γιατί πρέπει να αισθάνομαι σιγουριά, ανακούφιση και συγκίνηση όταν γευθώ την αναγέννηση; Φιλιππησίους 1 (α) : 6, Ιούδα 24,25. “Εκείνος όστις ήρχισεν εις εσάς καλόν έργον, θέλει επιτελέσει αυτό μέχρι της ημέρας του Ιησού Χριστού”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ιησούς εργάζεται μέσα μου και για μένα ώστε να με καταστήσει δίκαιο. Μπορώ να είμαι σίγουρος γιατί η σωτηρία μου εξαρτάται από τη δική του ικανότητα να εκτελεί, και όχι από τη δική μου.

 2. Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι; Ησαΐας 53 (νγ) : 6. “Εστράφημεν έκαστος εις την οδόν αυτού”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ιησούς πρέπει να στεφανωθεί και Σωτήρας και Κύριος στη ζωή μου. Οι περισσότεροι το βρίσκουν πιο εύκολο να τον στεφανώνουν Σωτήρα (όλοι θέλουν να σωθούν) από το να τον στεφανώνουν Κύριο. Να τον κάνω Κύριο, σημαίνει ότι θα τον αφήσω να διευθύνει τη δική μου ζωή – στο καθετί θα ακολουθώ όπου οδηγεί, αντί να επιμένω να γίνεται το δικό μου. Πολλοί από μας δε θέλουμε κανένας άλλος να διευθύνει τη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένου και του Ιησού. Επαναστατούμε σ’ αυτό. Αυτή είναι η ρίζα της αμαρτίας κι εκείνο για το οποίο ο Ιησούς πέθανε.

 3. Πόσο δύσκολο είναι για μένα, καμμία φορά, ν’ αφήσω τον Κύριο να με οδηγήσει εκεί που αυτός γνωρίζει ότι πρέπει να πάω; Ματθαίου 5 (ε) : 29,30. Είναι τόσο δύσκολο όσο να εκβάλουμε ένα μάτι μας ή να κόψουμε ένα μέρος του σώματος μας.

 4. Γιατί είναι απόλυτα αναγκαίο να στεφανώνω τον Ιησού Κύριο, και να του επιτρέψω να κατοικεί μέσα μου, και να διευθύνει τη ζωή μου; Γένεση 1 (α) : 26,27, Α’ Πέτρου 1 (α) : 22,23, Κολοσσαείς 3 (γ) : 8-10. Για να μπορέσει αυτός να με επαναφέρει στη δική του εικόνα.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο στη δική του εικόνα. Γένεση 1 (α): 26,27. Η αμαρτία έχει σχεδόν καταστρέψει την εικόνα του Θεού στον άνθρωπο, αλλά είναι το σχέδιο του Ευαγγελίου να την αποκαταστήσει μέσα μας. Όταν μετανοήσουμε η παλιά ζωή πεθαίνει, και μία καινούργια ζωή που πηγάζει από την αναγέννηση, αρχίζει. Αλλά, όπως με τη φυσική γέννηση, δεν αρκεί να γεννηθούμε, αλλά πρέπει και να αναπτυχθούμε. Εφεσίους 4 (δ) : 15. Η ανάπτυξη, στη χριστιανική ζωή, είναι αυτό που αποκαθιστά στον άνθρωπο την εικόνα του Θεού στην οποία είχε δημιουργηθεί αρχικά. Εάν επιτρέπω τον Ιησού να κατοικεί μέσα μου και να διευθύνει, ως εκ θαύματος, τη ζωή μου, αυτός θ’ αποκαταστήσει την εικόνα του Θεού μέσα μου, και θα με προετοιμάσει για την βασιλεία του. Βλέπετε Κολοσσαείς 1 (α) : 27, Γαλάτες 2 (β) : 20.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ

 1. Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι ο Ιησούς έχει δεχθεί εμάς αφού το ζητήσουμε; Α’ Ιωάννη 1 (α) : 9, Τίτο 1 (α) : 2. Διότι το υποσχέθηκε και δεν μπορεί να ψευστεί ( ο Θεός δεν αγαπάει το ψέμα).

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σωζόμαστε με τη χάρη του Θεού δια πίστεως. Εφεσίους 2 (β) : 8,9. Ο Ιησούς έχει υποσχεθεί σωτηρία και αποδοχή. Δεν μπορεί να πει ψέματα. Συνεπώς, όταν ζητώ σωτηρία και δίνω τον εαυτόν μου σ’ αυτόν, την λαμβάνω την ίδια στιγμή γιατί την υποσχέθηκε. “Πίστις” σημαίνει ότι τη δέχομαι και τη διεκδικώ αμέσως, γιατί αυτός την έχει υποσχεθεί, και όχι γιατί αισθάνομαι ή βλέπω, κάτι το διαφορετικό.

 2. Πώς μπορώ να δυναμώσω την πίστη μου; Ρωμαίους 10 (ι) : 17, Ματθαίου 4 (δ) : 4, Ψαλμοί 119 (ριθ) : 11. Μελατήστε το λόγο του. Με συνεχή μελέτη.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι έχουν λίγη πίστη. Ρωμαίους 12 (ιβ) : 3. Δυναμώνουμε την πίστη μας με τη μελέτη του Λόγου του Θεού, και αυτός είναι ένας από τους κυριότερους σκοπούς του σεμιναρίου μας.

 3. Πώς θα αλλάξει τη ζωή μου η πραγματική αναγέννηση;

  1. Ιωάννη 13 (ιγ) : 35, Α’ Ιωάννη 3 (γ) : 14, Ματθαίου 5 (ε) : 44. Θα αρχίζω να τους αγαπάω όλους.

  2. Β’ Κορινθίους 5 (ε) : 17. Ο τρόπος της ζωής μου θα είναι διαφορετικός και αντίθετος από πρίν.

  3. Α’ Ιωάννη 3 (γ) : 22. Θα είμαι πρόθυμος να φυλάττω τας εντολάς του και να τον ευχαριστούμε με τις πράξεις μας.

  4. Ρωμαίους 12 (ιβ) : 1,2. Θα αρχίζω να γνωρίζω το θέλημα του Θεού για μένα.

  5. Πράξεις 4 (δ) : 19,20, Πράξεις 1 (α) : 8, Μάρκος 5 (ε) : 19. Θα ποθώ να πω σε άλλους ¨όλα όσα ο Κύριος μου μου έκανε και με ελέησε”

  6. Πράξεις 4 (δ) : 31, Λουκά 11 (ια) : 13, Εφεσίους 6 (ς) : 18. Θα επιθυμώ να δαπανήσω χρόνο μιλώντας με το Θεό στην προσευχή μου.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η μεγάλη διαφορά είναι ότι, μετά την επιστροφή θα επιθυμώ πραγματικά να κυβερνήσει ο Κύριος τη ζωή μου. Θα ποθώ το Πνεύμα του να με οδηγήσει. Ρωμαίους 8 (η) : 9,14.

 4. Πώς ονομάζεται η πρόνοια του Ιησού να σώζει αμαρτωλούς; Ρωμαίους 6 (ς) : 23. Χάρισμα.

 5. Η Αγία Γραφή λέει καθαρά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα χαθούν. Εφ’ όσον η πρόνοια αγάπης του Ιησού για τους αμαρτωλούς είναι χάρισμα (δώρο), γιατί τόσοι να χαθούν; Ησαΐας 1 (α) : 19,20. “Εάν θέλητε και υπακούσητε θέλετε φάγει τα αγαθά της γης εάν όμως δεν θέλητε και αποστατήσητε θέλετε καταφαγωθή υπό μαχαίρας.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το χάρισμα είναι δωρεάν, αλλά εγώ πρέπει να είμαι πρόθυμος να το λάβω, αλλοιώς ο Ιησούς δεν μπορεί να με βοηθήσει.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

 1. Ποιες πέντε θαυμάσιες αλήθειες μας πληροφορεί η Αποκάλυψη για τα απίστευτα καλά νέα του σχεδίου σωτηρίας του Ιησού για το λαό του;

  1. Αποκάλυψη 1 (α) : 18. Ο Ιησούς είναι ο ζων εις τους αιώνας των αιώνων. Αυτός έχει τα κλειδιά να ξεκλειδώσει τον Άδη και τον θάνατο.

   ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Ο Ιησούς είναι Σωτήρας ζωντανός και έχει εξουσία επάνω στο θάνατο και τον άδη.

  2. Αποκάλυψη 5 (ε) : 9. “Διότι εσφάγης και ηγόρασας ημάς εις τον Θεόν.”

   ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Η θυσία του ήταν για σένα και για μένα, προσωπικά.

  3. Αποκάλυψη 7 (ζ) : 14 και 19 (ιθ) : 8. Μας δίνει καθαρές λευκές στολές.

   ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Η δικαιοσύνη του Ιησού (οι λευκές στολές) είναι δωρεάν. Δεν μπορώ να την αγοράσω. Ο Ιησούς, δια θαύματος, μου την παραχωρεί δωρεάν.

  4. Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 6,12,14. Το ευαγγέλιο θα πάει εις παν έθνος και φυλήν και γλώσσαν και λαόν.

   ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Ο Ιησούς δε θα παραβλέψει ούτε ένα άτομο, πουθενά. Γι’ αυτόν, ο καθένας είναι σπουδαίος.

  5. Αποκάλυψη 21 (κα) : 6 και 22 (κβ) : 17. Εάν διψώ γι’ αυτόν, Αυτός θα μου δώσει “εκ της πηγής του ύδατος της ζωής δωρεάν”.

   ΚΑΛΑ ΝΕΑ! Το μέρος του Ιησού στη σωτηρία είναι να προμηθεύει τη δύναμη, τα θαύματα, την αγάπη, τη συγχώρηση και τη χάρη. Το δικό μου μέρος είναι να επιποθώ ή να διψώ, Αυτός να με σώσει.

 2. Είναι αδιανόητο ο καθένας από μας που είμαστε παρόντες σ’ αυτό το σεμινάριο της Αποκάλυψης να αρνηθούμε να δεχθούμε τη δωρεάν προσφορά του Ιησού να μας συγχωρήσει και να μας καθαρίσει και να μας επαναφέρει στην εικόνα του. Ο Ιησούς είναι πρόθυμος να κάνει θαύματα για όλους μας. Θα πάρεις τώρα την απόφαση να δεχθείς το σχέδιο του να σε σώσει, ή, εάν ήδη την έχεις πάρει, να την επαναβεβαιώσεις;

Κύλιση προς τα επάνω