Δύο Παγκόσμια Κινήματα Αποκαλύπτονται

Τον Ιούλιο 1983, σαράντα πόλεμοι βρίσκονταν σε εξέλιξη στον κόσμο, σε καιρό σχετικής ειρήνης. Μέχρι τώρα, πέντε εκατομμύρια ζωές έχουν χαθεί σ’ αυτές τις εχθροπραξίες.1 Τα έθνη βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Όπως φαίνεται, ο πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει από οπουδήποτε, και να αναγκάζει τους ανύποπτους ανθρώπους να τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά, τα σπίτια τους, οι οικογένειες τους, οι δουλειές τους και η ασφάλεια τους διαταράσσονται και εξουσιάζονται από τον εχθρό. Σε τέτοιες κρίσιμες περιπτώσεις, οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι ίσως να μη ζήσουν ως το βράδυ, και τέτοια γεγονότα είναι, χωρίς αμφιβολία, μεγάλες τραγωδίες. Ποιος μπορεί να μετρήσει τα τραύματα και την αγωνία που συνεπάγονται;

Καθώς η τελευταία αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτή τη γη πλησιάζει την ώρα μηδέν, κάθε άνθρωπος στη γη παίρνει αποφάσεις που θα καθορίζουν την αιώνια του μοίρα. Εκατομμύρια συλλογίζονται ποια κατεύθυνση να πάρουν, ποιες αποφάσεις να λάβουν.

Ο Σατανάς είναι αποφασισμένος να ελκύσει τα πλήθη της γης στο δικό του στρατόπεδο. Οι φιλοσοφίες του, και οι θεωρίες του φαίνεται να μαγεύουν τους ανθρώπους. Η κίνηση του αποκαλύπτεται στην Αποκάλυψη 11 (ια). Καταβροχθίζει εκατομμύρια. Αλλά ο Θεός έχει ένα θαυμάσιο μήνυμα ελπίδας και σωτηρίας για τους ανθρώπους σ’ αυτή την απελπιστική ώρα. Επιπλέον, υπόσχεται ότι το μήνυμά Του θα σαρώσει όλο τον κόσμο στις ημέρες μας, με μεγάλη ταχύτητα. Αυτό το θαυμάσιο μήνυμα Του βρίσκεται στην Αποκάλυψη, κεφάλαιο 14 (ιδ).

Αυτά τα δύο κινήματα είναι διαμετρικώς αντίθετα. Το ευαγγέλιο του Χριστού είναι η βάση του πρώτου, η θεωρία της εξέλιξης η βάση του δεύτερου, Β’ Πέτρου 3 (γ) : 3-6. Η θεωρία της εξέλιξης έχει σαρώσει και αιχμαλωτίσει το εκπαιδευτικό σύστημα παρ’ όλο ότι ο Θεός το καταδικάζει ως “τας αντιλογίας της ψευδωνύμου γνώσεως” Α’ Τιμοθέου 6 (ς) : 20 και “φιλοσοφία και μάταια απάτη” Κολασσαείς 2 (β) : 8.

Το μήνυμα του θεού προσφέρει μια χαρούμενη εξοδο από τη σημερινή σύγχυση, πόνο και κρίση, ενώ το σχέδιο του Σατανά είναι να μας οδηγήσει σε προσωπικό τραυματισμό, θλίψη και καταστροφή. Στο σημερινό μάθημα, θα δούμε τι μας λέει η Αποκάλυψη γι’ αυτά τα δύο κινήματα. Είναι ένα πολύ σπουδαίο θέμα. Θα κοιτάξουμε πρώτα την Αποκάλυψη 11 (ια).

1. Νέα των Η.Π. και Παγκόσμια Γεγονότα, 11 Ιουλίου, 1983, σελ. 44,45.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ #1, ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΥΤΟΥ, ΠΡΟΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ. ΑΝΑΦΕΡΘΗΤΕ ΣΥΧΝΑ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 1. Η Αποκάλυψη 11 παρουσιάζει του δύο μάρτυρες του θεού. Περιγράφει το επαίσχυντο φέρσιμο που δέχθηκαν, και την τελική νίκη κατά των διωκτών τους. Ποιοι είναι οι δύο αυτοί μάρτυρες; Αποκάλυψη 11 (ια) : 3,4.

  “Ούτοι είναι αι δύο ελαίαι, και αι δύο λυχνίαι”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όπως βλέπουμε στο Σχόλιο #1, οι δύο μάρτυρες, αι δύο ελαίαι και αι δύο λυχνίαι είναι το ίδιο – Η Παλαιά και Καινή Διαθήκη, που εμπνεύστηκαν από το Άγιο Πνεύμα.

 2. Το δεύτερο εδάφιο της Αποκάλυψης 11 μιλάει για μια χρονική περίοδο σαράντα δύο μηνών που ο λαός του Θεού (η αγία πόλη) θα καταπατιόταν ή θα διωχνόταν, Το εδάφιο 3 μιλάει για μια χρονική περίοδο των 1260 ημερών που οι δύο μάρτυρες (η Γραφή) προφητεύει “ενδεδυμένοι σάκκους”, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Μεταχειρίζοντας τον προφητικό κανόνα ότι ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΤΣΟ, πόσο μεγάλη ήταν αυτή η χρονικής περίοδος;

  1260 ΧΡΟΝΙΑ

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σαράντα δύο προφητικοί μήνες και 1260 προφητικές ημέρες ισούνται με την ίδια χρονική περίοδο: 1260 πραγματικά έτη.

 3. Πότε έλαβαν χώρα αυτά τα 1260 χρόνια διωγμού;

  Από το 538 μ.Χ. έως 1798 μ.Χ.

  ΠΡΟΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ #2 ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΑΘΗΜΑ.

 4. Σοβαρές προειδοποιήσεις δίνονται στην Αποκάλυψη 11 (ια) : 5,6 σ’ αυτούς που επεμβαίνουν στο Λόγο του Θεού ή του επιτίθονται. Το εδάφιο 6 δηλώνει με σαφήνεια, όπως λέει και το Σχόλιο #1, ότι ο Λόγος του Θεού έχει εξουσία να ελένξει και να τιμωρήσει το κακό, και το εδάφιο 5 λέει ότι αυτοί που αντιστέκονται στο Λόγο θα καταστραφούν με φωτιά. Σύμφωνα με το εδάφιο 7, ποιος σκότωσε τους δύο μάρτυρες τελικά;

  “Το ΘΗΡΙΟΝ το ΑΝΑΒΑΙΝΟΝ εκ της ΑΒΥΣΣΟΥ”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βασικά το θηρίο εκ της αβύσσου είναι ο Σατανάς, Αποκάλυψη 20 (κ) : 1-3, Όμως, όπως γραφεί στην Αποκάλυψη 12 (ιβ) : 3,4, Βλ. Αποκάλυψη 12 (ιβ) : 7-9 το θηρίο αντιπροσωπεύει επίσης κάποια γήινη βασιλεία μέσο της οποίας ο Σατανάς εργάσθηκε επιτυχώς.

 5. Σύμφωνα με τα σχόλια #1 και #2, τα εδάφια της Αποκάλυψης 11 (ια) : 8,9 αποδεικνύουν ότι το έθνος που μεταχειρίσθηκε ο Σατανάς να “θανατώσει” τη Γραφή ήταν τελείως ανήθικο (Σόδομα) και άθεο, και μισούσε το Θεό (Αίγυπτος). Φόνευσε το λαό του Θεού που, στα μάτια του Θεού, ήταν τόσο σοβαρό όσο το να σταυρώσει τον Υιό Του. Για πόσο καιρό θα έμεναν οι δύο μάρτυρες νεκροί; Αποκάλυψη 11 (ια) : 9 –

  “Ημέρας ΤΡΕΙΣ και ΗΜΙΣΕΙ”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κανόνας της Γραφής είναι ότι ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ, Ιεζεκιήλ 4 (δ) : 6. Έτσι 3.5 προφητικές ημέρες είναι ίσες με 3.5 πραγματικά χρόνια. Ο Σατανάς μισεί τη Γραφή επειδή αποκαλύπτει τα πονηρά του σχέδια και υψώνει τον Ιησού, τον αρχιεχθρό του. Η στρατηγική του είναι να μας κρατήσει μακριά από τη Γραφή, πάσει θυσία. Η υπεραπασχόλησή μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα μας προβλήματα. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΎΜΕ ΣΤΟ ΘΕΟ, ΟΤΙ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ;

 6. Τα εδάφια 11 και 12 της Αποκάλυψης 11 (ια) δείχνουν ότι οι δύο μάρτυρες θα αναστηθούν μετά από 3.5 χρόνια, και θα ανέβουν στον ουρανό. Ποια είναι η συμβολική έννοια του “ανέβησαν εις τον ουρανόν”; Δανιήλ 4 (δ) : 22

  “Συ είσαι – όστις εμεγαλύνθης και ενεδυναμώθης και η μεγαλωσύνη – έφθασεν έως του ουρανού”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό σημαίνει ότι ο Λόγος του Θεού θα εξυψονόταν αφού θα αναστηνόταν. Και έτσι έγινε. Η Βρετανική και ξένη Βιβλική Εταιρεία οργανώθηκε το 1804 και η Αμερικάνικη Βιβλική Εταιρεία το 1816. Η Γραφή έγινε διαθέσιμη στον καθένα. Έγινε εκδοτικός θρίαμβος, και έτσι παραμένει μέχρι σήμερα.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

 1. Σύμφωνα με την προφητεία της Αποκάλυψης 11 (ια) : το έθνος που μεταχειρίσθηκε ο Σατανάς να “θανατώσει” τη Γραφή έκανε αυτό το κακό έργο εναντίον της Βίβλου λίγο πριν από το τέλος του διωγμού των 1260 χρόνων το 1798. Σύμφωνα με την ιστορία, ποιο έθνος ταιριάζει στον προσδιορισμό της Γραφής; (Βλέπετε τη Σημείωση)

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχει μόνο ένα έθνος που μπορούσε να ταιριάζει: η Γαλλία. Τα 3.5 χρόνια ήταν μέρος της περιόδου τρομοκρατίας της Γαλλικής επανάστασης. Η περίοδος άρχισε στις 26 Νοεμβρίου 1793 όταν ένα διάταγμα, που δόθηκε στο Παρίσι, κατάργησε τη θρησκεία. Η περίοδος τελείωσε στις 17 Ιουνίου 1797, όταν η Γαλλική κυβέρνηση αφαίρεσε τους περιορισμούς κατά της θρησκείας. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, η Γραφή καιγόταν και ήταν απαγορευμένη (“θανατώθηκε”). Όλες οι εκκλησίες και οι ναοί έκλεισαν και η λατρεία του Θεού καταργήθηκε από την εθνοσυνέλευση. Ψηφίσθηκε εβδομάδα των δέκα ημερών. Κάθε δεκάτη ημέρα γιορταζόταν με ευθυμία και ασέβεια. Η ύπαρξη του Θεού είχε ανοιχτά απορριφθεί. Μια ανήθικη γυναίκα ονομάστηκε “Θεά της Λογικής” και οι άνθρωποι την “λάτρευαν”. Η ηθική έπεσε κατακόρυφα. “Συντρίψετε τον ελεεινό” (αναφερόμενο στο Χριστό) ήταν το σύνθημα της επανάστασης. Ο αθεϊσμός έγινε “η θρησκεία” της Γαλλίας. Αλλά δεν είχε επιτυχία. Τριάμισυ χρόνια αργότερα, ένα διάταγμα που παρείχε ανεκτικότητα στη Βίβλο ψηφίσθηκε από την Εθνοσυνέλευση. Πέρασε στη Βουλή χωρίς καμιά ψήφο κατά.

 2. Ένας σεισμός, σε συμβολική γλώσσα, σημαίνει μια αναστάτωση, μια τιμωρία από το Θεό. Όταν χτύπησε ο σεισμός, τι έγινε; Αποκάλυψη 11 (ια) : 13

  “Και έπεσε το δέκατον της πόλεως, και εθανατώθησαν εν τω σεισμό ονόματα ανθρώπων επτά χιλιάδες”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πόλη που αναφέρεται ήταν ο Παπισμός, Αποκάλυψη 17 (ιζ) : 18, η οποία στηριζόταν από τους δέκα βασιλείς ή έθνη, Αποκάλυψη 17 (ιζ) : 12,13. Ο σεισμός που χτύπησε τον Παπισμό ήταν η αιχμαλωσία του Πάπα το 1798. Η Γαλλία, που ήταν ένας από τους δέκα βασιλείς, ήταν το ένα δέκατο που έπεσε, γιατί, για μια σύντομη περίοδο, απόσυρε την υποστήριξη της από τον Παπισμό και όλες τις άλλες εκκλησίες, Τα 7000 ονόματα αναφέρονται στους τιτλούχους άρχοντες της πόλης, από τους οποίους αφαίρεσαν τους τίτλους κατά τη διάρκεια της Γαλλικής επανάστασης.

Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ

 1. Ο μαχητικός αθεϊσμός άρχισε στη Γαλλία αλλά δεν τελείωσε εκεί. Τι λέει ο Θεός για την εξάπλωση του κακού; Γαλάτες 5 (ε) : 9

  “Ολίγη ζύμην καθιστά όλον το φύραμα ένζυμον.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ένα μικρό κακό μπορεί να μεγαλώσει πολύ γρήγορα. Η θρησκεία του αθεϊσμού (και είναι μια θρησκεία) εξαπλώθηκε από τη Γαλλία προς το Βορρά και την ανατολή στην απέραντη χώρα της Ρωσίας. Στη Ρωσσική πολιτική επανάσταση το 1917, ένα ζωτικό μέρος της επανάστασης ήταν μια επίθεση κατά της θρησκείας. Σήμερα, πολλοί από τα εκατομμύρια στη Ρωσία είναι άθεοι. Και το μικρόβιο έχει σαρώσει τον κόσμο, εισχωρώντας παντού, και κερδίζοντας οπαδούς με ανησυχητική ταχύτητα. Τα σχολεία του κόσμου διδάσκουν αθεϊσμό με τη θεωρία της εξέλιξης. Το κίνημα του Σατανά να αψηφίσει το Θεό έχει σχεδόν αιχμαλωτήσει τις επιστήμες. Ο διάβολος είναι οργισμένος, μαχητικός, πανέξυπνος και αποφασισμένος. Η θρησκεία του, αθεϊσμός, έχει καταβροχθίσει το ένα τρίτο από τον κόσμο, και αναπτύσσεται ραγδαία.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ

 1. Η τριπλή αγγελία του μεγάλου κινήματος το Θεού περιγράφεται στην Αποκάλυψη, κεφάλαιο 14 (ιδ). Ονομάζεται το αιώνιο ευαγγέλιο. Πόσο ευρύτατα θα κηρυχθεί, σύμφωνα με το Θεό; Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 6

  “Εις παν έθνος και φυλήν και γλώσσαν και λαόν”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα είναι παγκόσμιο. Κανένας δε θα παραλειφθεί. Όλοι θα καταλάβουν καλά και τις απαιτήσεις του Θεού και την αγάπη Του. Κανένας δε θα έχει το δικαίωμα να κηρύττει ότι θέλει, και να το ονομάζει “το Ευαγγέλιο”. Ο Θεός διατάζει ότι το αιώνιο ευαγγέλιο της αγάπης γι’ αυτές τις τελευταίες ημέρες πρέπει να συμπεριλαμβάνει την τριπλή αγγελία της Αποκάλυψης 14 (ιδ) : 6-12

 2. Ποιο είναι το πρώτο μέρος της αγγελίας του Θεού για σήμερα; Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 7

  “Φοβήθηκε τον Θεόν, και δότε δόξα εις Αυτόν, διότι ήλθεν η ώρα της κρίσεως αυτού· και προσκυνήσατε τον ποιήσαντα τον ουρανόν και την γην”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μήνυμα έρχεται σε αντίθεση με την εξέλιξη Λέει Προσκυνήσατε τι Δημιουργό “διότι ήλθεν η ώρα της κρίσεως αυτού”. Θα μελετήσουμε το μήνυμα της κρίσης στα μαθήματα 14 και 15. Ξέρετε ότι η κρίση ήδη έχει αρχίσει; Το μάθημα 10 το έκανε σαφές ότι ο Θεός ζητάει από το λαό Του να τηρήσουν το Σάββατο ως ένδειξη ότι Τον δέχεται ως Δημιουργό.

 3. Ποιο είναι το δεύτερο μέρος του μηνύματος του Θεού για σήμερα; Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 8 – 18 (ιη) : 2,4

  “Έπεσεν, έπεσεν η Βαβυλών – Εξέλθετε εξ αυτής, ο λαός Μου δια να μη συγκυνονήτε εις τα αμαρτίας αυτής· και να μη λάβητε εκ των πληγών αυτής.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το δεύτερο σημείο του μηνύματος είναι “Έπεσε η Βαβυλών. Βγείτε γρήγορα ή θα συμπεριληφθήτε στις αμαρτίες της και θα λάβετε τις πληγές της.” Θα μελετήσουμε τη “Βαβυλώνα” στο μάθημα 21 και τις “πληγές” στο μάθημα 22. Ξέρεις τι είναι η Βαβυλώνα; Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι μέσα στη Βαβυλώνα;

 4. Ποια προειδοποίηση δίνεται στο τρίτο μέρος του μηνύματος του Θεού; Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 9

  “Όστις προσκυνεί το θηρίο – και λαμβάνει χάραγμα – και αυτός θέλει ποιει εκ του οίνου του θυμού του Θεού.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εδώ ο Θεός λέει ότι εάν ένας άνθρωπος λαμβάνει το χάραγμα του θηρίου είναι χαμένος, και θα λάβει τις πληγές. Ξέρετε θετικά τι είναι το χάραγμα του θηρίου; Θα μελετήσουμε το χάραγμα του θηρίου στο μάθημα 19.

Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

 1. Τι γίνεται αμέσως μόλις φτάσει η τριπλή αγγελία σ’ όλο τον κόσμο; Αποκάλυψη 14 (ιδ) : 14

  “Και είδον, και ιδού νεφέλη λευκή, και επί της νεφέλης εκάθητω τις όμοιος με Υιόν ανθρώπου.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ιησούς επιστρέφει μέσα στη νεφέλη, αμέσως μόλις φτάσει η αγγελία Του σε κάθε άνθρωπο στη γη. Δε θα επιστρέψει προτού όλοι οι άνθρωποι έχουν ακούσει και έχουν καταλάβει καλά το θαυμάσιο σχέδιο της σωτηρίας και την πρόσκλησή Του να ζήσουν μαζί Του αιώνια στη δοξασμένη Του καινούργια βασιλεία. Όσοι θα έχουν χαθεί, θα έχουν χαθεί με πλήρη επίγνωση. Ο Ιησούς είναι δίκαιος. Αυτός θα φροντίσει όλοι να καταλάβουν το θέμα αυτό.

 2. Τι υπόσχεται ο Θεός σχετικά με την τριπλή αγγελία και την εξάπλωση της σ’ όλον τον κόσμο; Ρωμαίους 9 (θ) : 28

  “θέλει τελειώσει και συντέμει λογαριασμόν μετά δικαιοσύνης.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή είναι μια υπόσχεση. Ο Θεός ο ίδιος θα την εκπληρώσει. Θα συντομέψει τον απαιτούμενο χρόνο. Είναι ανόητο να μιλήσουμε για το απέραντο μέγεθος του έργου και το αδύνατο να τελειώσει αυτό το έργο, όταν ο Θεός, προσωπικά, έχει υποσχεθεί να το συντομέψει και να το τελειώσει γρήγορα! Η δική μας γενιά θα ζήσει να δει την επιστροφή του Βασιλιά. Είσαι έτοιμος;

 3. Γιατί θα χαθούν τόσοι όταν ο Ιησούς επιστρέψει; Ωσηέ 4 (δ) : 6

  “Ο λαός μου ηφανίσθη δι’ έλειψιν γνώσεως· επειδή συ απέρριψας των γνώσιν, και εγώ απέριψα σε.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολλοί θα χαθούν γιατί ο Θεός τους έδωσε πληροφορίες ή γνώση, και αρνήθηκαν ν’ ακούσουν. Οι άνθρωποι που χάθηκαν στον καιρό του Νώε “δε γνώριζαν” για τον ίδιο λόγο: δεν ήθελαν ν’ ακούσουν, Ματθαίος 24 (κδ) : 37-39. Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: “ΙΔΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ ΤΑΧΕΩΣ· ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΦΥΛΑΤΤΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥΤΟΥ.” Αποκάλυψη 22 (κβ) : 7.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ

 1. Ως ένα από τα πρόβατα Του, τι θα θέλω να κάνω; Ιωάννη 10 (ι) : 27

  “Τα πρόβατα τα εμά ακούοσιν την φωνήν μου – και με ακολουθούση”

 2. Γιατί μας έχει δώσει ο Ιησούς τις πληροφορίες πυο περιέχονται στο Λόγο Του; Ιωάννη 15 (ιε) : 11

  “Ταύτα ελάλισα προς εσάς δια να μήνει εν υμίν η χαρά μου.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτός θέλει να είμαστε ευτυχισμένοι. Ακολουθώντας εκεί που οδηγεί ο Ιησούς, και υπακούοντας τις συμβουλές Του είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε τη χαρά και την ευτυχία.

 3. Ποιο δώρο υπόσχεται ο Ιησούς να μας δώσει; Α’ Κορίνθιους 15 (ιε) : 57

  “Αλλά χάρις εις τον Θεόν, όστις δίδει εις ημάς την νίκην δια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.”

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η νίκη κατά της αμαρτίας και του κακού είναι δώρο του Ιησού. Χρειάζεται μόνο να το δεχθούμε.

 4. Εσύ θα δεχθείς τη νίκη που προσφέρει ο Ιησούς σαν δώρο, για να μπορέσει να γεμίσει τη ζωή σου με τη δική Του ευτυχία και χαρά;

  ΝΑΙ

Κύλιση προς τα επάνω