Σεμινάρια της Αποκάλυψης

Αποκάλυψη το ανοιχτό βιβλίο

Οι περισσότεροι άνθρωποι σέβονται τη Γραφή, και οι πρόσφατες στατιστικές δείχνουν ότι οι άνδρες και οι γυναίκες παντού θα ήθελαν να την καταλάβουν καλύτερα. Όμως, για τους περισσότερους, το βιβλίο της Αποκάλυψης είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Προβολή

Το “άστρο” του δράματος της Αποκάλυψης

Αν και πολλοί δεν το ξέρουν, το “άστρο” του δράματος της Αποκάλυψης είναι ο Ιησούς. Η Αποκάλυψη φανερώνει ορισμένα εκπληκτικά και συναρπαστικά πράγματα γι’ αυτόν.
Προβολή

Ο “κακός” του δράματος της Αποκάλυψης

Σ’ αυτό το μάθημα θα μελετήσουμε φοβερές πραγματικότητες για το διάβολο που, οπωσδήποτε, θα εκπλήσσουν αλλά να θυμάστε ότι είναι ο δριμύτερος εχθρός μας.
Προβολή

Τα απίστευτα καλά νέα της Αποκάλυψης

Πράγματι, το ευλογημένο αυτό σχέδιο του Θεού ΕΙΝΑΙ καλά νέα – απίστευτα καλά νέα, για σένα, για μένα, και για τον καθένα στον πλανήτη γη.
Προβολή

Τα επτά αγνοημένα μηνύματα του Ιησού

Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης είναι, σε μεγάλο βαθμό, γράμματα γραμμένα από τους αποστόλους σε διάφορες εκκλησίες ή άτομα. Οι Χριστιανοί, γενικά, δέχονται όλα αυτά τα γράμματα ως τον αξιόπιστο Λόγο του Θεού προς την εκκλησία σήμερα.
Προβολή

Η ένδοξη Δευτέρα Παρουσία της Αποκάλυψης

Η επιστροφή του Ιησού να συνάξει το λαό Του από τη γη αυτή είναι το κύριο θέμα της Αγίας Γραφής. Το ένα στα ένδεκα εδάφια στην Καινή Διαθήκη μιλάει γι’ αυτό το γεγονός.
Προβολή

Ο Διάβολος αλυσοδεμένος στην άβυσσο

Η Αποκάλυψη, κεφάλαιο 20, δηλώνει ότι ένας ισχυρός άγγελος θα δέσει το διάβολο με μια μεγάλη αλυσίδα και θα τον ρίξει στην άβυσσο για 1.000 χρόνια.
Προβολή

Η καταπληκτική πόλη του διαστήματος της Αποκάλυψης

Για αιώνες, οι σκεπτικιστές κορόιδευαν τους ανθρώπους του Θεού, γιατί μιλούσαν με ενθουσιασμό για το ταξίδι προς, και στη ζωή στον Ουρανό, πέρα από τη δική μας ατμόσφαιρα.
Προβολή

Οι τέσσερεις ιππότες της Αποκάλυψης

Σχεδόν κάθε Χριστιανός έχει ακούσει για τους τέσσερις ιππότες της Αποκάλυψης, αλλά εάν ρωτήσετε, θα δείτε ότι οι πιθανότητες είναι ότι στην πραγματικότητα κανένας δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί.
Προβολή

Η σφραγίδα του Θεού στην Αποκάλυψη

Θα σας προκαλούσε έκπληξη εάν μαθαίνατε ότι ο Θεός έχει ένα ιδιαίτερο σημείο, μία σφραγίδα, ένα σημάδι που βάζει επάνω στους ανθρώπους;
Προβολή

Η τήρηση της Κυριακής και το βιβλίο της Αποκάλυψης

Εφόσον η Αποκάλυψη είναι ένα βιβλίο για τις έσχατες ημέρες, και εφόσον έχει ως κέντρο τον Ιησού και την ανάσταση Του, θα περίμενε κανείς να βρει μερικά ενδιαφέροντα σχόλια σ’ αυτό το βιβλίο
Προβολή

Δύο Παγκόσμια Κινήματα Αποκαλύπτονται

Το μήνυμα του θεού προσφέρει μια χαρούμενη εξοδο από τη σημερινή σύγχυση, πόνο και κρίση, ενώ το σχέδιο του Σατανά είναι να μας οδηγήσει σε προσωπικό τραυματισμό, θλίψη και καταστροφή
Προβολή

Τα κλειδιά του θανάτου στην Αποκάλυψη

Τι θα κάνατε εάν κάποιος σας έδινε το τηλέφωνο, και η φωνή που ακουγόταν ήταν η φωνή της μητέρας σας, που είχε πεθάνει και θαφτεί μόλις πριν έξι εβδομάδες;
Προβολή

Ο Θεός ορίζει μία ημερομηνία για την κρίση

Σ΄ αυτό το μάθημα θα μελετήσουμε ένα θέμα με σπουδαιότητα ζωής ή θανάτου. θα αγγίξει μερικά πολύ σημαντικά Βιβλικά θέματα που είναι αλληλένδετα και που έχουν μεγάλη βαρύτητα
Προβολή

Η Αποκάλυψη αναγγέλει την κρίση του Θεού

Η κρίση αποτελεί ένα τόσο αποφασιστικό μέρος του μεγάλου σχεδίου του Θεού, ώστε μερικοί λένε ότι η Γραφή την αναφέρει 1000 φορές. Η Αποκάλυψη όμως τη διακηρύττει πιο δυνατά.
Προβολή

Η χώρα της καινούργιας αρχής

Όλοι μας, κάποτε, είχαμε τον πόθο να είχαμε την ευκαιρία να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας με μια καινούργια, καθαρή σελίδα. Το βιβλίο της Αποκάλυψης κατ’ επανάληψη αναφέρεται στο προνόμιο της καινούργιας αρχής.
Προβολή

Σύγχρονοι προφήτες και οράματα

Οι προφήτες είναι άνθρωποι που ο Θεός τίμησε ιδιαίτερα. Στην Αποκάλυψη, ένας άγγελος είπε δύο φορές στον Ιωάννη ότι έβλεπε τους προφήτες ως αδελφούς του. Δώδεκα φορές στην Αποκάλυψη αναφέρεται στους προφήτες.
Προβολή

Η περιγραφή της εκκλησίας του Θεού στην Αποκάλυψη

Εάν όλοι καταλάβαιναν την Αποκάλυψη, η βασιλεία του Σατανά ετίθετο αμέσως σε κίνδυνο, και το μεγάλο όνομα του Θεού και η πιστή εκκλησία Του θα εξυψωνόταν.
Προβολή

Το χάραγμα του θηρίου

Ο Θεός, στη μεγάλη Του αγάπη, μας στέλνει ένα ιδιαίτερο μήνυμα από την Αποκάλυψη επάνω σ’ αυτό το θέμα, θα θέλουμε και να ακούσουμε τι λέει, και να δεχθούμε και να ακολουθήσουμε τη συμβουλή Του.
Προβολή

Η λίμνη του πυρός της Αποκάλυψης

Η Αποκάλυψη, με τα πιο γραφικά λόγια, επανειλημμένα αναφέρεται στη λίμνη του πυρός, την κόλαση και την τιμωρία των μη σεσωσμένων. Δεκαπέντε φορές ο Ιησούς οξύτατα αναφέρεται στη λίμνη του πυρός.
Προβολή

Η μυστική Βαβυλώνα, η μεγάλη πόρνη

Η Αποκάλυψη περιέχει την τελευταία έκκληση της αγάπης του Θεού προς τους ανθρώπους στη γη. Επίσης εκθέτει τη συνωμοσία και τις παγίδες του Σατανά και περιγράφει τις οργανώσεις μέσο των οποίων εργάζεται.
Προβολή

Οι επτά πληγές της Αποκάλυψης

Ο θάνατος του Ιησού αποτελεί ένδειξη ότι ο Θεός δε βλέπει την αμαρτία ως τιποτένια. Θα την αντιμετωπίσει με αυστηρότητα, για η συνεχής ύπαρξή της θα έθετε το σύμπαν σε κίνδυνο.
Προβολή

Η μεγαλοπρεπή παρέλαση της νίκης και ήττας στην Αποκάλυψη

Στην Αποκάλυψη ο Ιησούς μας έχει δώσει μια μοναδική, τριαδική εικόνα της ιστορίας, από την εποχή των αποστόλων
Προβολή

Δικαιοσύνη διά πίστεως

Φαίνεται σαν χθες από τότε που αρχίσαμε το Σεμινάριο της Αποκάλυψης, και ξαφνικά, τελείωσε. Σήμερα μελετούμε το τελευταίο μάθημά μας μαζί.
Προβολή

Κύλιση προς τα επάνω