Έντυπα

Το αντικείμενο αυτής της ανθολογίας είναι να συγκεντρώσει από διάφορες πηγές της Ελένης Γ. Χουάϊτ ορισμένες χτυπητές δηλώσεις γύρω από τις μελλοντικές εμπειρίες του λαού του Θεού. Λόγω του περιορισμένου χώρου αυτής την ανθολογίας είναι αδύνατο να συμπεριλάβουμε όλα όσα θα ήταν επιθυμητά. Αν και έγινε μια σοβαρή προσπάθεια για τη συγκέντρωση δηλώσεων, ώστε να παρουσιάσουμε την εξέλιξη των γεγονότων με τη σειρά τους, είναι αδύνατο να καθορίσουμε θετικά και με απόλυτη βεβαιώτητα την ακριβή συσχέτιση ορισμένων γεγονότων, γιατί μπορεί να έχουν αποκρυφθεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές για την περίοδο που ηχεί η Μεγάλη Κραυγή.

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τον Ιησού Χριστό, το μοναδικό πρόσωπο που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας ψυχής, οδηγώντας τα ασταθή βήματα στο μονοπάτι της ειρήνης. Βήμα προς βήμα οδηγεί τον αναγνώστη σε μια διαδρομή γεμάτη με τη χάρη και την προστατευτική δύναμή του Ιησού Χριστού.

Είναι το ωραιότερο κήρυγμα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Το κήρυγμα αυτό Χριστός το έδωσε πρώτα στους μαθητές Του, σε μια βουνοπλαγιά.

Στην αρχή μακαρίζει κάποιους ανθρώπους, εξηγώντας γιατί είναι μακάριοι. Έπειτα αναφέρει ποια είναι η αποστολή τους μέσα στον κόσμο. Επαναλαμβάνοντας τη φράση «ηκούσατε ότι ερρέθη», δίνει έκταση σε κάποιες από τις Δέκα Εντολές, η οποία έκταση ισχύει για όλες, καθώς και σε κάποιους κοινωνικούς νόμους της Παλαιάς Διαθήκης. Ακολουθεί η Κυριακή Προσευχή που τη γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι εξ απαλών ονύχων, και κλείνει την ομιλία Του με κατευθύνσεις που δίνει στους μαθητές Του πώς να διάγουν τη ζωή τους επάνω στη γη.

Την επί του ΄Ορους Ομιλία βρίσκουμε στην Αγία Γραφή στο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο και στα κεφάλαια ε΄-ζ΄(5-7).

Στην αρχή της περασμένης χιλιετηρίδας, παγκόσμια γεγονότα άφησαν ένα μεγάλο ερωτηματικό να αιωρείται στον ορίζοντα. Είμαστε εμείς οι άνθρωποι προορισμένοι για περισσότερες δυσκολίες και βάσανα ή η ενόραση του αύριο πρόκειται να μεταβληθεί προς το καλύτερο;

Μερικοί στρέφουν τις ελπίδες τους προς τους πολιτικούς και τους επιστημονικούς ηγέτες, αλλά η πλειοψηφία των φιλοσόφων, των παγκόσμιων αρχηγών και των κληρικών είναι περισσότερο επιφυλακτική.

Υπάρχει πουθενά ελπίδα και καθησύχαση; Μάλιστα, υπάρχει. Γι’ αυτούς που προτιμούν να μην πτοηθούν από την απόγνωση και σκέπτονται ότι ο Θεός αναμφίβολα γνωρίζει τη δυσχερή ανθρώπινη κατάσταση και θα μεταβάλλει τη ροή των γεγονότων με τρόπο εντυπωσιακό, υπάρχει διέξοδος. Οι αναγνώστες όμως αυτού του βιβλίου θ ανακαλύψουν βαθύτερες σκέψεις πάνω στις οποίες θα βασίσουν την αισιόδοξη άποψή τους. Η πίστη θα γεννηθεί στις καρδιές τους καθώς μελετούν τη διαφωτιστική και δυναμική αφήγηση των έντονων αγώνων της ανθρωπότητας κατά των σκοτεινών δυνάμεων του κακού. Η αφήγηση στηρίζεται επάνω στο βιβλικό θέμα της αιωνόβιας διαμάχης μεταξύ των θεϊκών και των σατανικών δυνάμεων, για τον έλεγχο της θέλησης των ανθρώπινων όντων.

Αρχίζοντας από τη Δημιουργία, το βιβλίο αυτό αναφέρεται στα συναρπαστικά και με χρονολογική αλληλουχία γεγονότα, τα οποία καλύπτουν μια περίοδο τριών χιλιετηρίδων.

Μετά την περιγραφή της δημιουργίας του κόσμου, ακολουθεί η πτώση του ανθρώπου με όλα τα επακόλουθά της, το κοσμοϊστορικό γεγονός του κατακλυσμού σε όλες τις λεπτομέρειές του, ο Πύργος της Βαβέλ ο οποίος αποτέλεσε την αρχή της διαίρεσης του γήινου πληθυσμού, η ιστορία του Αβραάμ – πατριάρχου του λαού Ισραήλ, η παράδοση στην ανθρώπινη φυλή του αιώνιου νόμου του Θεού στο όρος Σινά, η οργάνωση του λαού Ισραήλ με θεοκρατικό σύστημα, και φθάνει μέχρι το βασιλιά Δαβίδ.

Βασίζεται στα βιβλία της Γραφής από τη Γένεση μέχρι Β΄Σαμουήλ.  Είναι το πρώτο από τα πέντε βιβλία που αναφέρονται σε όλη την Αγία Γραφή, τηρουμένης της χρονολογικής διαδοχής των γεγονότων.

Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στα γεγονότα τα οποία διαδραματίσθηκαν κατά την εποχή των προφητών και των βασιλέων του λαού Ισραήλ.

Ξεκινάει με το βασιλιά Σολομώντα – το διάδοχο του Δαβίδ, επί της βασιλείας του οποίου κτίσθηκε ο περίφημος ναός του Σολομώντος. Ακολουθεί η διάσπαση του λαού Ισραήλ σε δύο βασίλεια. Ένα μέρος του βιβλίου είναι αφιερωμένο στον ανεπανάληπτο προφήτη Ηλία. Αναφέρεται ο προφήτης Ησαΐας, ο επιλεγόμενος ευαγγελιστής της Παλαιάς Διαθήκης. Στη συνέχεια εισέρχεται στο προσκήνιο η Βαβυλώνα, ακολουθεί η αιχμαλωσία του λαού Ισραήλ από τους Βαβυλωνίους και τελειώνει με την παλιννόστηση του λαού στα πάτρια εδάφη.

Βασίζεται στα βιβλία Α΄Βασιλέων μέχρι Β΄Χρονικών.  Είναι το δεύτερο από τα πέντε βιβλία που αναφέρονται σε όλη την Αγία Γραφή, τηρουμένης της χρονολογικής διαδοχής των γεγονότων.

Κάθε άνθρωπος έρχεται αντιμέτωπος με τις πρακτικές απαιτήσεις της ζωής, και αν θα επιβληθεί στις περιστάσεις ή θα πέσει θύμα σε αυτές, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εκπαίδευση που έλαβε, επειδή αυτή του προσφέρει τα μέσα να αγωνισθεί με εμπιστοσύνη για την επιτυχία στη ζωή, την αληθινή επιτυχία.

Το βιβλίο αυτό, που για πολλά χρόνια υπήρξε ο ασφαλής οδηγός στα χέρια γονέων και δασκάλων, τονίζει ότι η αληθινή εκπαίδευση την οποία ο Θεός αναγνωρίζει, είναι αυτή που βρίσκεται στην Αγία Γραφή. Για το λόγο αυτόν, συχνά το βιβλίο ανατρέχει σε αυτή για να τεκμηριωθούν τα γραφόμενα, και επίσης κάθε κεφάλαιο αρχίζει με ένα εδάφιο.

Ελάτε μαζί με το συγγραφέα, Ty Gibson, να εξερευνήσετε και να γνωρίσετε το βαθύτερο νόημα της χάρης του Θεού, όπως την παρουσιάζει στο βιβλίο του “Η Χάρη Του”. Διαβάζοντας αυτό το βιβλία μπορείτε να κατανοήσετε βαθύτερα πώς, κατά τα λεγόμενα του απόστολου Παύλου, η χάρη μπορεί να μεταμορφώσει το καθένα μας σ’ ένα αριστούργημα της θεϊκής καλλιτεχνίας.

Η χριστιανική ζωή είναι μια αέναη πάλη. Ο θανάσιμος εχθρός είναι η αμαρτία. Ή θα συντρίψεις αυτόν τον εχθρό ή θα σε συντρίψει αυτός. Δεν υπάρχει έλεος, ούτε συμβιβασμός. Η πείρα, παράλληλα με την Αγία Γραφή, έχει καταδείξει ότι ο εχθρός είναι ασύγκριτα ισχυρότερος από τον άνθρωπο. Συχνά, η αναγνώριση της πραγματικότητας αυτής έρχεται λίγο αργά, επειδή δεν αισθανόμαστε έγκαιρα το βάθος του νοήματος των λόγων του Κυρίου πού λέει: «χωρίς εμού δεν δύνασθε να κάμητε ουδέν», ώστε να αποφύγουμε όλα τα δυσάρεστα, καταφεύγοντας σε Αυτόν, την πηγή της δύναμης και του θριάμβου.

Η εποχή μας είναι πολύ κρίσιμη. Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να επικεντρωθούμε στην επικοινωνία μας με το Θεό διαμέσου της προσευχής, και όλοι θα έχουμε την εμπειρία της όψιμης βροχής του Αγίου Πνεύματος για να εμπλησθούμε με δύναμη εξ Ύψους, να γευθούμε τη νίκη και το θρίαμβο κατά της αμαρτίας, και να εκπληρώσουμε την αποστολή μας ως πιστοί και ως εκκλησία επάνω στη γη.

Τα βασικά πιστεύω της Χριστιανικής Εκκλησίας Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας. Μελετήστε μαζί μας τις αλήθειας που μας αποκαλύπτει ο Άγιος Λόγος του Θεού.

Το παρών βιβλίο περιέχει θέματα πολύ απαραίτητα για την εποχή μας. Ήδη το ξεκίνημα του βιβλίου θυμίζει σύγχρονο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και τους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης που κατέρρευσαν. Όταν γράφηκε, ήταν μια άλλη εποχή, με άλλα δεδομένα. Αλλά επειδή δεν υπάρχει «ουδέν καινόν υπό τον ήλιον», θα βρούμε τις αντίστοιχες καταστάσεις στη σημερινή εποχή. Ακόμη, μπορούμε να μεταφέρουμε τα τοπωνύμια των Ηνωμένων Πολιτειών σε δικά μας τοπωνύμια. Τοποθετώντας τυχαία στη θέση της Νέας Υόρκης την Αθήνα, στη θέση της Βοστόνης την Πάτρα κ.τ.λ., μεταφέρουμε στις δικές μας περιοχές το έργο που έγινε ή έπρεπε να γίνει στις περιοχές εκείνες. Έτσι, αισθανόμαστε πιο έντονη την ευθύνη για τα δικά μας μέρη.

Κύλιση προς τα επάνω