Όταν ο Ιησούς έρθει για σένα

​Έπειτα από χρόνια κακομεταχείρισης, ο Aρμάντο Βαλαντάρες ήταν ένας αδύνατος, ανάπηρος, σκιά του παλιού εαυτού του. Εξέτισε ποινή τριάντα ετών σε μια από τις φυλακές του Φιντέλ Κάστρο και το έγκλημά του ήταν ότι προσευχήθηκε σε μια εκκλησία την ημέρα των Χριστουγέννων! Οι δεσμοφύλακες τον άφηναν νηστικό, τον βασάνιζαν, τον ταπείνωναν, αλλά αυτός δεν αρνιόταν την πίστη του.

Κάτι όμως τον βοηθούσε να συνεχίσει: η υπόσχεση που είχε δώσει σε μια νέα, τη Μάρθα. Είχαν συναντηθεί και είχαν αγαπηθεί ενώ αυτός ήταν στη φυλακή. Αυτή είχε πολύ ελκυστεί από τη θερμή πίστη του. Λίγο μετά που το ζευγάρι έκανε πολιτικό γάμο στην αιματοβαμμένη αυλή της φυλακής, η Μάρθα αναγκάσθηκε να μεταναστέψει στο Μαϊάμι.

Ο χωρισμός τους ήταν επώδυνος. Αλλά ο Αρμάντo κατάφερε να περάσει λαθραία μια υπόσχεση στην αγαπημένη του. Σε ένα παλιό κομμάτι χαρτί έγραψε στα γρήγορα την υπόσχεση: «Θα έρθω κοντά σου . . . Οι ξιφολόγχες στον ορίζοντα πίσω από την πλάτη μου δε θα έχουν πια σημασία.»

Αυτός ο φυλακισμένος ήταν αποφασισμένος να δώσει υπόσχεση γάμου μαζί με τη Μάρθα σε μια εκκλησία ενώπιον του Θεού. Κάποια μέρα η ένωση τους θα ολοκληρωνόταν. «Είσαι πάντοτε μαζί μου» της είχε πει.

Η υπόσχεση που έδωσε ο Aρμάντo τον κράτησε στα πόδια στα χρόνια της κακομεταχείρισης, μια κακομεταχείριση που θα κατέστρεφε το κουράγιο πολλών ανθρώπων. Και εκείνη η ίδια υπόσχεση βοήθησε και τη Μάρθα να κρατηθεί. Εργάσθηκε ακούραστα να ελκύσει την προσοχή του Κοινού στη δυσχερή θέση του άνδρα της. Ποτέ δεν έχασε την ελπίδα της.

1. Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ

Έρχονται στιγμές που έχουμε τον πειρασμό να αμφιβάλλουμε για τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Στ’ αλήθεια θα έρθει ο Χριστός κάποια μέρα από αυτόν το γαλάζιο ουρανό για μια υπέροχη συγκέντρωση; Είμαστε χωρισμένοι από χρόνια αμέτρητα. Ένα τόσο ένδοξο και ευτυχισμένο τέλος της μακρόχρονης τραγικής ιστορίας του κόσμου μοιάζει απίστευτο.

Αλλά υπάρχει κάτι που βοηθάει και μας να κρατηθούμε στα πόδια. υπάρχει κάτι που διατηρεί την ελπίδα μας ζωντανή μέσα στις καρδιές μας. Και αυτό το κάτι είναι μια υπόσχεση. Αυτός που λαχταράει περισσότερο από οτιδήποτε την εμπειρία της ένωσης με το λαό Του, υποσχέθηκε να επιστρέψει. Ακριβώς πριν αποχωρισθεί από τους μαθητές Του για τον ουρανό, ο Ιησούς έδωσε την υπόσχεση:

Πριν ο Ιησούς αναληφθεί στον ουρανό, βεβαίωσε στους οπαδούς Του «Πάλιν έρχομαι!» Μας θέλει κοντά Του και υποσχέθηκε να επιστρέψει και να πάρει όλους όσοι εμπιστεύονται σε Αυτόν, στο μέρος που έχει ετοιμάσει γι’ αυτούς.

Η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού είναι ένα βιβλικό γεγονός. Η Γραφή αναφέρεται στην επιστροφή Του περίπου 2.500 φορές. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχουν περισσότερα εδάφια για τη δεύτερη έλευσή Του παρά για την πρώτη. Το γεγονός ότι ο Ιησούς έρχεται στον κόσμο για δεύτερη φορά είναι τόσο βέβαιο, όσο και η πραγματικότητα ότι έζησε στη γη πριν 2.000 χρόνια. Να, γιατί ο απόστολος Παύλος μπορούσε με βεβαιότητα να διακηρύξει: επειδή ο Χριστός «έδωκεν εαυτόν υπέρ ημών» στο σταυρό, γι’ αυτό εμείς μπορούμε να έχουμε «την μακαρίαν ελπίδα, και επιφάνειαν της δόξης του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού» (Τίτον [β΄] 2:13).

Χρόνια πολλά πριν, ο Θεός είχε υποσχεθεί ότι θα ερχόταν ο Μεσσίας, ο Ελευθερωτής που θα έπαιρνε επάνω Του τις ανομίες μας και θα εξασφάλιζε συγχώρηση για την ανθρώπινη αμαρτία. Αυτή η υπόσχεση φαινόταν απρόσιτη στους αρχαίους, γι’ αυτό οι ίδιοι μοχθούσαν για την επίτευξή της. Αλλά ο Ιησούς ήρθε και πέθανε στο σταυρό. Η υπόσχεση αλήθεψε πιο ένδοξα από ό,τι οι Εβραίοι μπορούσαν να φαντασθούν.

Η υπόσχεσή Του να επιστρέψει στη γη θα αληθέψει το ίδιο. Μπορούμε να βασισθούμε σε Αυτόν που μας αγαπάει. θα επιστρέψει να συνάξει εκείνους για τους οποίους πλήρωσε μια άπειρη τιμή.

Στο διάστημα της φυλάκισής του ο Aρμάντo Βαλαντάρες έστελνε κρυφά ποιήματα, μηνύματα και ζωγραφιές στη Μάρθα. Τελικά, αυτή κατόρθωσε να δημοσιεύσει μερικά από αυτά τα γραπτά. Η γλαφυρότητά τους τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Κυβερνήσεις άρχισαν να πιέζουν το Φιντέλ Κάστρο να ελευθερώσει τους φυλακισμένους για λόγους συνείδησης. Ο πρόεδρος της Γαλλίας επενέβη προσωπικά, και τελικά τον Οκτώβριο του 1982 ο Aρμάντο Βαλαντάρες επιβιβάσθηκε σε ένα αεροπλάνο με κατεύθυνση το Παρίσι. Δεν τολμούσε να πιστέψει ότι ήταν ελεύθερος, ακόμη και όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε. Και τότε, μετά από δύο δεκαετίες βασάνων, νοσταλγίας και αναμονής ο Aρμάντο έπεσε στην αγκαλιά της Μάρθας.

Λίγους μήνες αργότερα το ευτυχισμένο ζευγάρι σε μια εκκλησία του Μαϊάμι επανέλαβε την υπόσχεσή του μπροστά στο Θεό. Επιτέλους η ένωσή τους ολοκληρώθηκε. Τελικά η υπόσχεση εκπληρώθηκε:

«Θα έρθω κοντά σου».

Μπορείς να φαντασθείς τι θαυμάσια συνάντηση θα είναι όταν τελικά θα δούμε το Χριστό πρόσωπο προς πρόσωπο; Η ένδοξη παρουσία Του θα σαρώσει όλες τις θλίψεις και απογοητεύσεις μας, και ακόμη θα αφαιρέσει όλον τον πόνο που φώλιαζε στην καρδιά μας. Η επιστροφή του Ιησού θα εκπληρώσει τις πιο βαθιές επιθυμίες μας και τις πιο συναρπαστικές προσδοκίες μας. Και θα ξεκινήσουμε μια αιωνιότητα στενής ένωσης με την πιο θαυμάσια προσωπικότητα του σύμπαντος. Ο Ιησούς Χριστός έρχεται σύντομα. Λαχταράς να Τον συναντήσεις;

2. ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ;

1. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΡΥΦΑ;

Αστραπή θα φωτίσει πέρα ως πέρα. Η έλευση του Χριστού δε θα είναι κρυφό γεγονός. Έτσι, ο Χριστός μας προειδοποιεί να μην παρασυρθούμε από δηλώσεις ότι θα επιστρέψει κατά τρόπο κρυφό για να πάρει κάποιους λίγους.

2. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ;

Ο Ιησούς θα επιστρέψει προσωπικά. Την ημέρα της ανάληψής Του, δύο άγγελοι βεβαίωσαν τους μαθητές ότι «ούτος ο Ιησούς» που αναλήφθηκε στον ουρανό – και όχι κάποιος άλλος – θα επιστρέψει.

Ο Χριστός που παρουσιάζεται ως Βασιλεύς των βασιλέων, θα είναι ο ίδιος ο Ιησούς που θεράπευσε τους ασθενείς και άνοιξε τα μάτια των τυφλών. Ο ίδιος ο Ιησούς που μίλησε καλοσυνάτα στη μοιχαλίδα γυναίκα. Ο ίδιος ο Ιησούς που σκούπισε τα δάκρυα των πενθούντων και πήρε στην αγκαλιά Του τα παιδιά. Ο ίδιος ο Ιησούς που πέθανε στο σταυρό του Γολγοθά, που αναπαύθηκε στον τάφο και αναστήθηκε την τρίτη ημέρα.

3. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟ;

Οι άγγελοι υποσχέθηκαν ότι «ούτος ο Ιησούς» θα επιστρέψει «καθ’ ον τρόπον» πορεύθηκε στον ουρανό.

Με ποιον τρόπο ο Ιησούς αναλήφθηκε;

Οι μαθητές είδαν ολοκάθαρα το Δάσκαλό τους να ανυψώνεται από τη γη με το ένδοξο ανθρώπινο σώμα Του. Πολλοί μάρτυρες είδαν την αναχώρησή Του. «Θέλει ελθεί ούτω», έτσι που θα Τον δουν όλοι.

Σύμφωνα με τον Αποκαλυπτή Ιωάννη, πόσοι θα είναι μάρτυρες της επιστροφής του Ιησού;

Δίκαιοι και ασεβείς θα δουν τη Δευτέρα Παρουσία Του. Όσοι είναι ζωντανοί όταν ο Ιησούς επιστρέψει, θα είναι μάρτυρες της επιστροφής Του.

Πόσοι, λέει ο ίδιος ο Ιησούς, θα Τον δουν ερχόμενο;

Κάθε ζωντανός κάτοικος στη σφαίρα μας θα δει τη Δευτέρα Παρουσία. Θα τη δουν πιο πολλοί απ΄ όσους είδαν στην τηλεόραση την προσσελήνωση αστροναυτών, θα είναι πιο θεαματική από την τελετή λήξεως των ολυμπιακών αγώνων την οποία παρακολουθούν εκατομμύρια άνθρωποι, η επιστροφή του Χριστού απλώς δε συγκρίνεται με κανένα γεγονός στον πλανήτη.

4. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ;

Ο Ιησούς έρχεται «επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής», «καθώς η αστραπή» την οποία ακολουθεί βροντή, και «μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης» του Θεού (Ματθαίον [κδ΄] 24:30,27).

5. ΠΟΙΟΙ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ;

Η εμφάνιση ενός μόνον αγγέλου στην ανάσταση του Χριστού έριξε καταγής τους τρομαγμένους φύλακες (Ματθαίον [κη΄] 28:2-4). Φαντάσου τώρα τι θα γίνει όταν ο Ιησούς επιστρέψει με όλη τη λαμπρότητα, συνοδευόμενος από όλους τους αγγέλους Του.

6. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΕΙΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΚΡΙΒΗ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

Αν και όλοι θα δουν την ένδοξη έλευση του Ιησού, πολλοί θα είναι απροετοίμαστοι για το γεγονός αυτό. Εσύ προσωπικά είσαι έτοιμος για την έλευση του Χριστού;

3. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ;

1. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

Αν άφησες τον Ιησού να σε ετοιμάσει στην καρδιά και στη ζωή, θα Τον υποδεχθείς χαρούμενα ως Σωτήρα σου.

2. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ.

Όταν ο Ιησούς επιστρέψει, θα κατεβεί από τον ουρανό με ισχυρή φωνή που θα ξυπνήσει τους νεκρούς. Αυτή η φωνή ακούγεται σε όλον τον κόσμο, ανοίγει τους τάφους σε κάθε νεκροταφείο και ανασταίνει εκατομμύρια ανθρώπους που είχαν δεχθεί τον Ιησού στο διάβα των αιώνων. Τι χαρμόσυνη ημέρα θα είναι!

3. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΘΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣ.

Ο απόστολος Παύλος μας βεβαιώνει ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει όχι μόνο για τους δίκαιους νεκρούς, αλλά και για τους δίκαιους ζώντες. Προσθέτει:

Για να μας ετοιμάσει για την αιωνιότητα, ο Χριστός μεταβάλλει αυτά τα αμαρτωλά, άρρωστα και κουρασμένα σώματά μας σε όμορφα, αθάνατα σώματα. Όχι πια αρθρίτιδα, παραλυσία, καρκίνος. Όχι πια νοσοκομεία και γραφεία κηδειών. Ο Χριστός έχει έρθει.

4. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΑ ΠAΡΕΙ OΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑIΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.

Ο Ιησούς ο ίδιος υποσχέθηκε όταν ήταν στη γη: «Πάλιν έρχομαι, και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν», στην κατοικία του Πατέρα Του. (Ιωάννην [ιδ΄] 14:1-3).

Η Καινή Διαθήκη καθαρά δείχνει ότι ο Ιησούς θα παραλάβει τους λυτρωμένους στον ουρανό κατά τη Δευτέρα Παρουσία Του. Ο Πέτρος μιλάει για την κληρονομιά των λυτρωμένων «πεφυλαγμένην εν τοις ουρανοίς δι’ ημάς» (Α΄ Πέτρου [α΄] 1:4). Ο Παύλος μας λέει «διά την ελπίδα την αποτεταμιευμένην διά σας εν τοις ουρανοίς» (Κολοσσαείς [α΄] 1:5) Μπορούμε να προσμένουμε για να εξερευνήσουμε τα θαυμάσια της πόλης του Θεού στο κέντρο του Σύμπαντος και να γνωρίσουμε τον ουράνιο Πατέρα μας πρόσωπο προς πρόσωπο. Σε κάποιο επόμενο Τεύχος θα ανακαλύψουμε πώς οι λυτρωμένοι, αφού ζήσουν χίλια χρόνια στον ουρανό με τον Ιησού, θα επιστρέψουν μαζί Του στη γη για να ζουν αιώνια σε έναν τελείως αναδημιουργημένο και τέλειο κόσμο (Αποκάλυψις [κ΄] 20- [κβ΄] 22).

5. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ.

Τι λέει ο Ιησούς ότι θα συμβεί στους ζώντες ασεβείς με την έλευσή Του;

Οι ασεβείς εκείνοι που επέμεναν να απορρίπτουν την προσφορά του ελέους του Ιησού, τώρα καταδικάζουν τον εαυτό τους. Καθώς ατενίζουν την απερίγραπτα ένδοξη όψη να κατέρχεται από τα ουράνια, ένα ξαφνικό αίσθημα της αμαρτίας και αδιαφορίας τους φαίνεται ασήκωτο. Κραυγάζουν προς τα βουνά και τα βράχια: «Πέσετε εφ’ ημάς, και κρύψατε ημάς από προσώπου του καθημένου επί του θρόνου, και από της οργής του Αρνίου» (Αποκάλυψις [ς΄] 6:16).

Οι ασεβείς προτιμούν το θάνατο αντί να αντικρίσουν το διαπεραστικό βλέμμα του Ιησού. Ξέρουν ότι η φωνή που τώρα αντηχεί από τα ουράνια, κάποτε τους εκλιπαρούσε να δεχθούν τη θεία χάρη. Αυτοί που επιδόθηκαν σε ένα τρελό αγώνα για χρήματα, διασκεδάσεις ή θέσεις, τώρα διαπιστώνουν ότι παραμέλησαν το μόνο που άξιζε πραγματικά στη ζωή.

Αυτή είναι μια συνθλιπτική αποκάλυψη. Τελικά, θα μπορούσε να μην είχε χαθεί κανένας από αυτούς. Ο Θεός λέει: «Δεν θέλω τον θάνατον του αμαρτωλού» (Ιεζεκιήλ [λγ΄] 33:11), και επίσης «μακροθυμεί εις ημάς, μη θέλων να απολεσθώσι τινές, αλλά πάντες να έλθωσιν εις μετάνοιαν» (Β΄ Πέτρου [γ΄] 3:9). Ο Ιησούς μας ικετεύει: «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει» (Ματθαίον [ια΄] 11:28). Αλλά, απίστευτο, πολλοί στρέφουν την πλάτη τους στη φιλεύσπλαχνη πρόσκληση.

4. ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ;

Ο Ιησούς έκανε τα πάντα για να μη στερηθούμε την αιωνιότητα μαζί Του. Για να μας εγγυηθεί ένα ένδοξο μέλλον πρόσφερε την ίδια τη ζωή Του!

Ο Σωτήρας που πέθανε στο σταυρό για να αφαιρέσει τις αμαρτίες σου, «θέλει φανή εκ δευτέρου. . . εις τους προσμένοντας αυτόν διά σωτηρίαν». Ο Χριστός θυσιάστηκε για να προσφέρει σωτηρία στον καθένα μας. Γι’ αυτό βιάζεται να επιστρέψει. Θέλει να απαιτήσει αυτούς που λυτρώθηκαν με μια τόσο μεγάλη τιμή. Χωρίς τη δεύτερη έλευσή Του ο σταυρός θα ήταν αποτυχία. Ο Χριστός θέλει να μας δώσει αιώνια ασφάλεια κοντά Του. Αλλά για να μας συμβεί αυτό κάποια μέρα, πρέπει τώρα αμέσως να Του παραχωρήσουμε τη διακυβέρνηση της καρδιάς μας.

Το πρωί της 16ης Αυγούστου 1945 ένα παιδάκι έτρεχε σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της βόρειας Κίνας φωνάζοντας ότι διέκρινε ένα αεροπλάνο στον ουρανό. Όλοι οι αρτιμελείς έγκλειστοι βγήκαν έξω για να δουν. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν υποφέρει χρόνια τη μοναξιά, την ανέχεια και την αγωνία, φυλακισμένοι από τους Ιάπωνες ως υπήκοοι ευρωπαϊκών εθνών, εχθρικών προς την Ιαπωνία. Ένα μόνο πράγμα τους κρατούσε ακόμη ζωντανούς: η ελπίδα ότι ο πόλεμος μια μέρα θα τελείωνε. Σαν να πέρασε ηλεκτρικό ρεύμα στους 1.500 που είχαν επιζήσει στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, όταν συνειδητοποίησαν ότι αυτό το αεροπλάνο μάλλον ερχόταν γι’ αυτούς. Καθώς ο βόμβος του αεροσκάφους μεγάλωνε, κάποιος άφησε μια κραυγή: «Κοιτάξτε, έχει την αμερικανική σημαία ζωγραφισμένη στα πλάγια!»

Και τότε, σε μια απίστευτη παραζάλη, ακούσθηκαν κραυγές: «Κοιτάξτε, μας χαιρετούν. Ξέρουν ποιοι είμαστε. Έρχονται να μας πάρουν.»

Σε αυτό το σημείο η έξαψη ήταν περισσότερο από ό,τι αυτοί οι ρακένδυτοι, κουρασμένοι, νοσταλγοί της πατρίδας επιζήσαντες αιχμάλωτοι μπορούσαν να συγκρατήσουν. Ξέσπασε πανδαιμόνιο. Οι άνθρωποι έτρεχαν γύρω-γύρω φωνάζοντας με όλη τη δύναμη των πνευμόνων τους, κουνώντας τα χέρια τους και κλαίγοντας.

Κάποιος από αυτούς θυμάται τα αισθήματά του. «Αυτό το αεροπλάνο ήταν το αεροπλάνο μας. Είχε σταλεί για μας, να μας πει ότι ο πόλεμος τελείωσε. . . και πάλι αποτελούσαμε μέρος του μεγάλου κόσμου.»

Ξαφνικά το πλήθος κράτησε την αναπνοή του και κάρφωσε τα μάτια του στον ουρανό. Άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου και άνθρωποι άρχισαν να πέφτουν με αλεξίπτωτα. Αυτό φαινόταν απίστευτο. Οι απελευθερωτές τους δε θα έρχονταν κάποια μέρα. έχουν έρθει σήμερα, είναι τώρα ανάμεσά τους!

Το πλήθος ξεχύθηκε προς την πύλη του στρατοπέδου. Κανένας δεν κοντοστάθηκε να σκεφθεί τα πολυβόλα από τα φυλάκια στραμμένα κατ’ επάνω τους. Τα χρόνια καταπίεσης και μοναξιάς τους μετέβαλαν σε ανθρώπινη χιονοστιβάδα. Βγήκαν από την πύλη και ξεχύθηκαν εκεί που προσγειώθηκε το σώμα των αλεξιπτωτιστών.

Σε λίγο αυτό το ανθρώπινο κύμα γύρισε στο στρατόπεδο με τους στρατιώτες στους ώμους τους. Ο διοικητής του στρατοπέδου παραδόθηκε αμαχητί. Ο πόλεμος είχε τελειώσει. Είχε έρθει η ελευθερία. Ο κόσμος έγινε πάλι ολοκαίνουριος.

Σύντομα ο Θεός ΜΑΣ, ο Σωτήρας ΜΑΣ θα κατεβεί από τον ουρανό να μας σώσει. Η μακραίωνη φρίκη της βίας του ανθρώπου προς τον άνθρωπο θα σταματήσει τελικά. Θα είναι πανηγυρισμός εκείνη η ημέρα και κραυγές χαράς θα γεμίζουν την ατμόσφαιρα: «Πλησιάζει! Διακρίνω τους αγγέλους που σαλπίζουν!» Ο ήχος θα γίνεται δυνατότερος, το σύννεφο της δόξας λαμπρότερο, μέχρι που δεν θα το αντέχουμε. Αλλά θα συνεχίζουμε να βλέπουμε αναφωνώντας: «Με βλέπει. Γνωρίζει ποιος είμαι. Έρχεται να με πάρει!»

Θα θέλουμε να τρέξουμε, να φωνάξουμε, να υψώσουμε τα χέρια μας. Θα γίνουμε μια ανθρώπινη πλημμύρα που θα υψωθεί προς τον Υιόν του Θεού. Θα γνωρίσουμε μια απερίγραπτη χαρά. «Αυτός είναι ο Θεός μου. Έρχεται για μένα, όχι κάποια μέρα, αλλά σήμερα, ακριβώς τώρα».

Είσαι έτοιμος να υποδεχθείς το Βασιλέα με όλη τη δόξα Του;

Έχεις ανακαλύψει τη ζωντανή ελπίδα που μπορεί να γεμίσει την καρδιά σου; Αν ακόμη δεν το έκανες, κάλεσε τον Ιησού προσωπικά στη ζωή σου ακριβώς τώρα. Όπως ο ερχομός του Χριστού στον κόσμο μας θα λύσει τα προβλήματά του, έτσι και ο ερχομός Του στην καρδιά σου θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τα καθημερινά σου προβλήματα. Αυτός που λύνει τα προβλήματα, μπορεί να σε ελευθερώσει από την ενοχή και το βάρος της αμαρτίας, και να σου δώσει σωτηρία. Ο ερχομός του Ιησού στη ζωή μπορεί για πάντα να την αλλάξει, όπως θα μεταβάλει και τον κόσμο μας ερχόμενος στη γη. Εναπόθεσε την εξάρτησή σου στον Ιησού. Αυτός θα σε ετοιμάσει για την έλευσή Του και θα σου δώσει την υπέροχη βεβαιότητα μιας ζωής με αιώνια ευτυχία.

Αγαπητέ ουράνιε Πατέρα, η καρδιά μου πάλλει με ανυπόμονη προσδοκία καθώς περιμένω να έρθει ο Ιησούς πάλι. Ακριβώς τώρα, αγαπητέ Ιησού, έλα στην καρδιά μου, έτσι που να Σε νιώσω περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ετοίμασέ με να Σε υποδεχθώ όταν έρθεις πάλι. Σε ευχαριστώ τόσο πολύ! Αμήν.

Ενότητες βιβλικής μελέτης
Κύλιση προς τα επάνω