Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Μηνύματα από αναγνώστες μας που πραγματικά θα σας δώσουν χαρά.

Κάνετε ένα υπέροχο έργο με ανθρώπους τους οποίους είχα ξεγράψει ως άπιστους και χαμένους (συμπεριλαμβανομένου και εμού). Βοηθήσατε ένα φίλο να βρει το δρόμο του έξω από τα ναρκωτικά . βοηθήσατε μια άλλη φίλη να βρει το δρόμο της μακριά από μια φαινομενικά άσκοπη ζωή (ήταν αθεΐστρια και περήφανη γι’ αυτό). Αν και εγώ δεν ήμουν αθεϊστής, δε φανταζόμουν ότι η επικοινωνία με το Θεό θα γινόταν μέσο του Ιησού Χριστού. Αλλά Τον βρήκα και ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος στη ζωή μου. Σας ευχαριστώ.

Αυτοί οι νέοι βρήκαν το δρόμο για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή – τον Ιησού! Έκαναν τη σπουδαιότερη ανακάλυψη γιατί, ενώ είναι τρομερή η εμπειρία της απώλειας, είναι φανταστική η εμπειρία της σωτηρίας.

Ποια είναι η μόνη λύση για κάποιον παγιδευμένο από την αμαρτία;

Το ευαγγέλιο είναι σώζουσα δύναμη για τους αμαρτωλούς που πιστεύουν ολόκαρδα στο Χριστό και Τον δέχονται στη ζωή τους.

Οι νέοι της επιστολής δέχθηκαν το Χριστό τοποθετώντας επάνω Του την εμπιστοσύνη τους και υποτασσόμενοι σε Αυτόν. Η δύναμη του Θεού, η προσωποποιημένη δύναμη του ευαγγελίου, μεταμόρφωσε τη ζωή τους, και τώρα απολαμβάνουν μια συνεχώς αυξανόμενη φιλία με τον Ιησού.

1. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΣ

Όπως υπάρχουν δύο είδη ζωής – πνευματική και φυσική, έτσι υπάρχουν και δύο είδη θανάτων – πνευματικός και φυσικός. Είναι δυνατό για ένα ανθρώπινο σώμα να ζει φυσικά – να περιδιαβαίνει την πόλη, να εργάζεται, να έχει συναναστροφές – και όμως να είναι νεκρό, δηλαδή πνευματικά νεκρό.

Ο Σατανάς οδηγεί έναν πνευματικά νεκρό στην κατηφοριά της αμαρτίας και της ανυπακοής. Αλλά η θαυμάσια αλήθεια του ευαγγελίου είναι ότι ο Θεός αγαπάει τέτοιους καταδικασμένους ανθρώπους. Τους αγαπάει ενώ αυτοί βρίσκονται μακριά Του, νεκροί στις αμαρτίες, και τους προσφέρει πλήρη απελευθέρωση από τη δυσχερή κατάσταση.

Ο Θεός μας αγάπησε όταν δεν είχαμε τίποτε το αξιαγάπητο. Η χάρη Του δημιούργησε μέσα μας πνευματική ανάσταση για μια νέα ζωή με το Χριστό. Εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας, αλλά ο Θεός μπορεί. Μας δίνει δεύτερη ευκαιρία για ζωή.

2. ΑΠΟ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ;

Για να καταλάβουμε σωστά τη σωτηρία που ο Χριστός προσφέρει, επιβάλλεται να κατανοήσουμε την ανάγκη μας.

1. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Πόσοι έχουν αμαρτήσει;

Χωρίς περιστροφές: δε ζούμε με τον τρόπο που γνωρίζουμε ότι είναι ορθός. Ένας γονιός σε στιγμή έξαψης κατσαδιάζει το παιδί του άδικα και το τραυματίζει ψυχικά. Ένας που οδηγεί νευριασμένος, προκαλεί δυστύχημα. Μια αθλήτρια κακολογεί την αντίπαλό της. Κάποιος επιχειρηματίας κάνει πως ξέχασε κάποιο έσοδό του στη φορολογική δήλωση. «Πάντες ήμαρτον». Αυτή είναι η ανθρώπινη κατάσταση.

Ποιον ορισμό δίνει η Γραφή για την αμαρτία;

Πρέπει να λυτρωθούμε από κάθε είδους ανθυγιεινές συνήθειες και παρορμήσεις: ψέματα, κατάχρηση οργής, ασέλγεια, πικρόχολα λόγια. Ανομία είναι η παράβαση του νόμου, τον οποίον βρίσκουμε στην Έξοδο [κ΄] 20:3-17.

Λοιπόν, πρέπει να σωθούμε από την αμαρτία, δηλαδή από την παράβαση των θείων εντολών.

2. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ.

Οι αμαρτίες που δεν έχουν συγχωρηθεί, διασπάνε τις σχέσεις μας με το Θεό, το Ζωοδότη. Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση αγάπης χωρίς πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό. Γι’ αυτό ο Χριστός αναφέρεται στην αμαρτία ως απιστία (Ιωάννην [ις΄] 16:9). Αυτός ήρθε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στο Θεό, την οποία ο Σατανάς είχε υπονομεύσει.

3. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΊΑΣ.

Εδώ η Γραφή αναφέρεται στον αιώνιο θάνατο από τον οποίον κανένας δεν μπορεί να αναστηθεί.

4. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ, ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ.

Για τον αμαρτωλό η ζωή είναι ένας δρόμος με τέρμα το θάνατο, επειδή μια ζωή αμαρτίας αφήνει ένα οδυνηρό κενό στην ύπαρξή του.

5. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΟΣΜΟ.

Πρέπει να γλιτώσουμε από έναν κόσμο γεμάτο αμαρτία και από τις συνέπειές της – αθλιότητα, βαθύς πόνος, μοναξιά, πόλεμος, ασθένεια, κακία, θάνατος.

3. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;

1. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Ένας Ινδουιστής είπε σε ένα φίλο του Χριστιανό: «Στον Ινδουισμό βρήκα πολλά πράγματα που δε βρήκα στο Χριστιανισμό, αλλά ο Χριστιανισμός έχει κάτι που δεν το έχει ο Ινδουισμός – ένα Σωτήρα. Ο Χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία στον κόσμο που προσφέρει στους ανθρώπους ένα Σωτήρα.

2. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ.

Μια απεικόνιση που χρησιμοποιεί ο Θεός για να περιγράψει τη σχέση του Χριστιανού μαζί Του είναι ο γάμος. Σε αυτούς που μόλις είχαν γίνει Χριστιανοί στην Κόρινθο, ο απόστολος Παύλος έγραψε:

Σε μια άλλη εκκλησία έγραψε:

Ένα πρόσωπο που έρχεται στο Χριστό, έχει την ίδια εμπειρία χαράς που έχει ένα ζευγάρι στην εποχή των αρραβώνων και του γάμου. Όταν το άτομο παραδίνει τη ζωή του στο Χριστό, αρχίζει μια σχέση που γίνεται ισόβιος δεσμός με τον Ιησού.

Ο Ιησούς είναι ο τέλειος σύντροφος στο γάμο. Θέλει να φέρει στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας. Με το αίμα Του η περασμένη αμαρτωλή ζωή μας συγχωρείται και μέρα με την ημέρα μας παρέχει την αποδοχή Του, τη δύναμή Του κατά της αμαρτίας, την τέλεια ζωή Του. Με τη σειρά της, η αγάπη μας γι’ Αυτόν δημιουργεί την επιθυμία να ζούμε κατά τρόπον που να Τον ευχαριστεί. Ξέρουμε ότι θα μας σηκώσει όταν πέσουμε.

3. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΙΩΝΙΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ.

Είμαστε πνευματικά καταδικασμένοι σε θάνατο ως παραβάτες του νόμου. Η τιμωρία της αμαρτίας είναι ο αιώνιος θάνατος. Αλλά ο Ιησούς μπορεί να μας σώσει από τον αιώνιο θάνατο και να μας δώσει την αιώνια ζωή. Πώς και γιατί;

Από αδιάπτωτη αγάπη ο Ιησούς πέθανε για μας. Δεχόμενος να πεθάνει στη θέση μας, μας εξασφάλισε τη συγχώρηση. Γνώρισε τη φρίκη του μαρτυρίου, τον ολοκληρωτικό αποχωρισμό από το Θεό, για να μη τα γνωρίσουμε εμείς. Επειδή Αυτός πέθανε για μας και υπέφερε όλα τα αποτελέσματα της αμαρτίας, ο Θεός μπορεί τώρα να μας συγχωρήσει και δέχεται τους αμαρτωλούς χωρίς να ελαχιστοποιήσει την αμαρτία.

4. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ, ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ.

Ο Θεός όχι μόνο μας συγχωρεί, αλλά μας θεραπεύει και μας αποκαθιστά. Υπόσχεται να μας σώσει από την αμαρτία, όχι μέσα στην αμαρτία.

Δεν μπορούμε μόνοι μας να σωθούμε από την αμαρτία ή να αλλάξουμε τη φύση μας, όπως ένα λιοντάρι δεν μπορεί να γίνει αρνάκι (Ρωμαίους [ζ΄] 7:18). Η αμαρτία σαφώς είναι δυνατότερη από τη δύναμη της θέλησής μας. Αλλά ο Χριστός μας ικανώνει να κραταιωθούμε «εν δυνάμει διά του Πνεύματος αυτού εις τον εσωτερικόν άνθρωπον» (Εφεσίους [γ΄] 3:16). Εργάζεται να αντικαταστήσει τις καταστροφικές συνήθειες με εποικοδομητικές ιδιότητες: αγάπη, ειρήνη, χαρά, αγαθοσύνη, εγκράτεια (Γαλάτας [ε΄] 5:22,23). Ο Χριστός ζει τη ζωή Του μέσα από τη δική μας. Χαίρεται να αναλαμβάνει τις πιο απελπιστικές περιπτώσεις.

Ο Χάρολντ Χιουζ αποτελεί ελπίδα για κάθε αλλαγή. Απελπισμένα προσπάθησε πολλές φορές να σταματήσει το ποτό. Ήξερε πολύ καλά ότι η πάλη του με το ποτό είχε αναγκάσει τη γυναίκα του και τις δυο κόρες του να ζουν για δέκα χρόνια σε μια κόλαση. Έτσι, ένα κρύο πρωινό μπήκε στην μπανιέρα και έστρεψε την κάνη του όπλου στο στόμα του. Πριν πατήσει τη σκανδάλη, αποφάσισε να παρουσιάσει την κατάστασή του στο Θεό. Εκείνη η προσευχή μεταβλήθηκε σε μια έκκληση με αναφιλητά για βοήθεια.

Και ο Θεός έφθασε. Ο Χάρολντ Χιουζ έδωσε μια υπόσχεση στο Χριστό και βρήκε τη δύναμη να την κρατήσει. Εγκατέλειψε το ποτό για πάντα, έγινε ένας αξιαγάπητος σύζυγος και πατέρας, και έφθασε να κερδίσει μια έδρα στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Τεξ Γουάτσον είχε παραλύσει τόσο πολύ από τα ναρκωτικά και τη διαφθαρμένη ζωή, που δεν αισθανόταν την ανάγκη να αλλάξει. Αφού ενώθηκε με τη ναρκομανή σπείρα του Τσάρλς Μάνσον, συμμετείχε στην κτηνώδη δολοφονία της Τέιτ Λα Μπιάνκα που συγκλόνισε τον κόσμο. Στη φυλακή η διαγωγή του φαινόταν βίαιη και αλλοπρόσαλλη όπως ήταν και έξω, μέχρι που άρχισε να διαβάζει την Καινή Διαθήκη.

Μια απροσδόκητη συνάντηση με το Χριστό έδωσε στον Tεξ μια αποκάλυψη: «Η φρίκη μου αποτελούσε μέρος μιας μεγαλύτερης φρίκης. Άρχισα να βλέπω ότι ακόμη και για μια ενοχή μεγάλη σαν τη δική μου, ήδη μια ποινή είχε πληρωθεί. . . Άρχισα να βλέπω ότι η δύναμη της αγάπης του Θεού υπερνικά το θάνατο και την καταστροφή, ότι θεραπεύει, όχι μόνον αφηρημένα αλλά συγκεκριμένα, όπως ήταν η περίπτωσή μου.

Σήμερα οι δημοσιογράφοι ξαφνιάζονται όταν επισκέπτονται τον Tεξ στη φυλακή. Ο παγερός φονιάς με τα άγρια μάτια εξαφανίσθηκε. Στη θέση του είναι ένας θερμός, ευαίσθητος άνθρωπος που οδηγεί άλλους συγκρατούμενους στη μελέτη της Γραφής και τους βοηθάει να βρουν ειρήνη κοντά στο Χριστό. Ο Tεξ Γουάτσον ανακάλυψε τη μεγαλύτερη μεταμορφώνουσα δύναμη στον κόσμο μας.

5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΏΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΟΣΜΟ.

Τα τέσσερα επόμενα Τεύχη μας εξηγούν πώς ο Ιησούς θα μας λυτρώσει από τον αμαρτωλό κόσμο.

4. ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΡΙΑ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΒΗΜΑ 1. ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ.

Ποιο είναι το μέρος μας για να απαλλαγούμε από την αμαρτωλή ζωή;

Τι οδηγεί τον άνθρωπο στη μετάνοια;

Μετάνοια είναι να λυπηθούμε για τις αμαρτίες μας, να τις αποστραφούμε, να κόψουμε τις παλιές συνήθειες και την παλιά διαγωγή μας. Δε λυπόμαστε για το φόβο της τιμωρίας, αλλά ανταποκρινόμαστε στη χρηστότητα του Θεού που οδήγησε τον Ιησού να πεθάνει στην αμαρτωλή θέση μας. Απορρίπτουμε την αμαρτία επειδή προκαλεί πόνο στο Θεό.

Μετά την αναγνώριση της αμαρτίας και απόρριψη της παλιάς ζωής, τι απαιτείται ακόμη να κάνει ο μετανοών αμαρτωλός;

Πραγματική μετάνοια δε σημαίνει απλά εγκατάλειψη της αμαρτίας, αλλά κατά το δυνατόν αποκατάσταση της αδικίας.

Ποιο είναι το μέρος του Θεού για την απαλλαγή μας από την παλιά αμαρτωλή ζωή μας;

Η ικανότητα να μετανοήσουμε είναι πραγματικά δώρο από το Θεό σε μας (Πράξεις [ε΄] 5:31). Μόνον Εκείνος μπορεί να αφυπνίσει μέσα μας τη γνήσια μετάνοια. Και όταν ανταποκρινόμαστε, ένας αξιαγάπητος Σωτήρας συγχωρεί τις αμαρτίες μας, τις σβήνει, τις ρίχνει στα βάθη της θάλασσας και μας καθαρίζει από αυτές. Δεν υπάρχει τόσο τρομερή αμαρτία που ο σταυρικός θάνατος του Χριστού δεν μπορεί να συγχωρήσει αν Του το ζητήσουμε.

Είναι μια πραγματικότητα ότι οι αμαρτίες μας συνετέλεσαν ώστε τα καρφιά να τρυπήσουν τα χέρια και τα πόδια του Ιησού. Τελικά, ο καθένας μας σταύρωσε το Σωτήρα. Όμως πάντα να θυμόμαστε ότι ο Ιησούς «υπέρ της χαράς της προκειμένης εις αυτόν υπέφερε σταυρόν» (Εβραίους [ιβ΄] 12:2). Πρόθυμα πλήρωσε την υπέρτατη τιμή για την υπέρτατη λύτρωσή μας. Και είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι φανταζόμαστε η λαχτάρα Του να δεχθούμε το δώρο Του της συγχώρησης και της συμφιλίωσης.

Ένας νέος που είχε φύγει από το σπίτι του, πληροφορήθηκε ότι η μητέρα του πέθαινε. Τώρα αισθανόταν τύψεις που είχε διακόψει τις σχέσεις του με την οικογένεια του. Έτρεξε στο σπίτι του, μπήκε στο δωμάτιο και ρίχθηκε στο κρεβάτι της μητέρας του. Ανάμεσα στα αναφιλητά του της ζήτησε να τον συγχωρήσει. Αυτή τον τράβηξε κοντά της και ψιθύρισε: «Αγόρι μου, θα σε είχα συγχωρήσει πολύ πριν αν μόνο μου το είχες ζητήσει.»

Αν παρασύρθηκες μακριά από το Θεό, ή αν ακόμη δεν Τον γνώρισες, σκέψου πόσο λαχταράει ο ουράνιος Πατέρας να σε καλέσει κοντά Του. Έδειξε τη συγχωρούσα αγάπη Του με το δραματικό θέαμα στο λόφο του Γολγοθά. Πέρα από καθετί, επιθυμεί να δεχθείς την προσφερόμενη συγχώρηση και χάρη Του. Σε αγαπάει. Ο Χριστός πέθανε για σένα. Θέλει να σε συγχωρήσει.

Ανταποκρίσου στη φιλεύσπλαχνη πρόσκληση για μετάνοια. Ομολόγησε τις αμαρτίες σου. Αρκεί να πιστέψεις ότι ο Θεός σε συγχωρεί, και Αυτός θα το κάνει. Μην εφησυχάζεις στα αισθήματα. Εμπιστέψου στις υποσχέσεις της Γραφής.

ΒΗΜΑ 2. ΝΑ ΔΕΧΘΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ.

Το μέρος σου να δεχθείς μια νέα ζωή από τον Ιησού, είναι να πιστέψεις ότι ο Ιησούς πραγματικά σε σώζει. Δέξου χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι Αυτός σε συγχώρησε και σε καθάρισε, σου αφαίρεσε την παλιά αμαρτωλή ζωή και σου έδωσε μια τελείως νέα και αλλαγμένη ζωή.

Σαν παιδί του Θεού έχεις την «εξουσία» να λάβεις από τον Ιησού νέα ζωή. Όπως είπαμε, δεν μπορείς να το κατορθώσεις μόνος σου, είναι δώρο για σένα από τον ουράνιο Πατέρα!

Ο Ιησούς υπόσχεται να αφαιρέσει τις ανασφάλειες και τις αμφιβολίες μας. Αν αγωνίζεσαι με αμφιβολίες, να θυμάσαι τον άνθρωπο εκείνο που σε μια σπαρακτική κρίση φώναξε στον Ιησού: «Πιστεύω, Κύριε. βοήθει εις την απιστίαν μου» (Μάρκον [θ΄] 9:24). Κάνε η εμπιστοσύνη σου να επαναπαυτεί στις υποσχέσεις του Θεού. Δε μετράει πόση πίστη έχεις, αλλά αν την εξασκείς ή όχι.

Ποιο είναι το μέρος του Θεού για να σου δώσει νέα ζωή;

Ο Ιησούς εξηγεί ότι ο αμαρτωλός που μετανοεί, γεννιέται σε μια νέα ζωή. Η αλλαγή είναι τόσο συνταρακτική όσο και η γέννηση ενός βρέφους. και είναι ένα θαύμα που μόνον ο Θεός μπορεί να το επιτελέσει.

Ποια εσωτερική αλλαγή επέρχεται στο άτομο που αποκτάει μια νέα ζωή από τον Ιησού;

Ο Ιησούς μεταμορφώνει την καρδιά μας, τα αισθήματά μας, τη διαγωγή μας και κατοικεί μέσα μας (Κολοσσαείς [α΄] 1:27). Αυτή η νέα ζωή δεν είναι απλώς μια όμορφη πνευματική ιδέα. είναι περισσότερο από μια θετική σκέψη. είναι σταθερό γεγονός. Η νέα γέννηση είναι ανάσταση από τον πνευματικό θάνατο σε μια τελείως νέα ύπαρξη (Εφεσίους [ε΄] 5:14). Ο Χάρολντ Χιουζ και ο Tεξ Γουάτσον είναι απλώς δυο παραδείγματα της ικανότητας του Χριστού να δώσει στους ανθρώπους μια υπέροχη δεύτερη ευκαιρία.

ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ

  1. Πιστεύουμε σε Αυτόν και Τον δεχόμαστε ως Σωτήρα και Κύριο.
  2. Δημιουργούμε μια σχέση μαζί Του. (Είναι ζωτική η τακτική προσευχή και μελέτη της Γραφής).
  3. Ο Χριστός εργάζεται με το Πνεύμα Του για να αντικαταστήσει τις κακές μας συνήθειες με καλά προτερήματα.

ΒΗΜΑ 3. ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Η χριστιανική ζωή εμπερικλείει καθημερινή αποστροφή του εγωισμού και ένωση με τον Ιησού, τον αγαπημένο Φίλο μας. Αυξανόμαστε σε αυτή τη νέα ζωή δυναμώνοντας τη σχέση μας με τον Ιησού. Αυτό σημαίνει να αφιερώνουμε χρόνο μαζί Του χωρίς κοσμικές διακοπές, δημιουργώντας ειλικρινή επικοινωνία. Ο Θεός μας έδωσε πέντε θεία βοηθήματα για την πνευματική μας αύξηση: μελέτη της Γραφής, προσευχή, περισυλλογή, χριστιανική συναναστροφή και μετάδοση της πείρας μας σε άλλους. Τα Τεύχη (14 ως 20 δίνουν πρακτικές υποδείξεις πώς να ζήσουμε μια ικανοποιητική χριστιανική ζωή).

Το να ζει κανείς με το Χριστό δε σημαίνει ότι γίνεται φαινομενικά τέλειος, που ψάλλει ύμνους από το πρωί μέχρι το βράδυ και ποτέ δεν κάνει λάθη. Απλώς σημαίνει ότι αναπτυσσόμαστε. Όταν σκοντάφτουμε και αμαρτάνουμε, ζητούμε τη συγχώρηση του Χριστού και συνεχίζουμε το δρόμο μας. Κατευθυνόμαστε προς ένα συγκεκριμένο δρόμο και ξέρουμε ότι ο Χριστός παραμένει στην καρδιά μας σε κάθε βήμα της ζωής μας (Εβραίους [ζ΄] 7:25, Ιούδα 24). Ο Ιησούς προμηθεύει δύο πράγματα που είναι ουσιώδη για την κανονική ανάπτυξη: το αίσθημα της ασφάλειας μέσα από την ανεπιφύλακτη αγάπη Του και το κίνητρο να τείνουμε προς τα επάνω με την έμπνευση του Λόγου Του.

5. Η ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Ο Χάρολντ Χιουζ τιμήθηκε πολλές φορές για τη διαπρεπή σταδιοδρομία του ως γερουσιαστής των Η.Π.Α., αλλά εκείνο που είχε γι’ αυτόν μεγαλύτερη σημασία, συνέβη λίγο μετά που παραδόθηκε στο Χριστό. Καθώς μελετούσε μόνος του τη Γραφή στο σπίτι του ένα βραδάκι, αισθάνθηκε ένα σκούντημα στον αγκώνα του. Κοίταξε. Ήταν τα δυο κοριτσάκια του με τις νυχτικιές τους. Κάρφωσε τα μάτια του επάνω τους. Είχαν αλλάξει τόσο πολύ, και αυτός τα είχε στερηθεί τόσο καιρό στην περίοδο της άκαρπης πάλης του με το αλκοόλ!

Τότε η Καρολίνα, η μικρότερη, είπε: «Μπαμπά, ήρθαμε να σε φιλήσουμε και να σου πούμε καληνύχτα.»

Τα μάτια του πατέρα θόλωσαν. Είχε περάσει τόσος καιρός από τότε που τα παιδιά τον αγκάλιαζαν! Τώρα τα όμορφα ματάκια τους δεν έδειχναν φόβο. Ο μπαμπάς επιτέλους είχε γυρίσει στο σπίτι!

Ο Ιησούς πραγματικά δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους. Αφαιρεί τις πιο απελπισμένες καταστάσεις και δίνει νέο ξεκίνημα (Ρωμαίους [ς΄] 6:23).

Ο Σωτήρας επιθυμεί για τον καθένα μας να γυρίσει επιτέλους στο σπίτι. Έχεις δεχθεί τη γεμάτη αγάπη πρόσκληση του Χριστού; Να δεχθείς τη συγχώρηση και την εξάγνιση από το Θεό. Είναι τόσο απλό και συνάμα βαθύ, όσο να ανοίξεις τα χέρια σου σε ένα παιδικό αγκάλιασμα.

Αν ακόμη δε στηρίχθηκες στο Χριστό ως τον προσωπικό Σωτήρα σου, μπορείς να το κάνεις τώρα αμέσως με μια προσευχή σαν αυτή:

«Πατέρα, λυπάμαι για την παλιά αμαρτωλή ζωή μου. Ευχαριστώ που έστειλες τον Υιόν Σου σε αυτόν τον κόσμο να πεθάνει στη θέση μου. Ιησού, Σε παρακαλώ συγχώρησε τις αμαρτίες μου και έλα στη ζωή μου να με σώσεις. Επιθυμώ μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή – θέλω να αναγεννηθώ. Και ακόμη περισσότερο: θέλω να δημιουργήσω μαζί Σου μια καθημερινή σχέση. Ευχαριστώ που μπορείς να επιτελέσεις μέσα μου αυτό το θαύμα. Στο όνομα του Ιησού. Αμήν.»

Κάνε αυτή τη θαυμάσια ανακάλυψη: όταν εμείς κάνουμε το βήμα προς Αυτόν, ο Ιησούς μας σώζει.

Ενότητες βιβλικής μελέτης
Κύλιση προς τα επάνω