Τα σημεία των καιρών

Όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία και ο Χριστός επιστρέψει, θα είναι το τέλος του κόσμου. Αλλά πότε θα γίνουν όλα αυτά; Το ακριβώς μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Αλλά ο Χριστός μας έδωσε 10 σημεία, τα σημεία των καιρών, για να ξέρουμε πότε η Δευτέρα Παρουσία είναι κοντά.

Τα 10 σημεία είναι τα εξής:

1. Ψευδόχριστοι και Ψευδοπροφήτες

“Θα σηκωθούν ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες, και θα δείξουν μεγάλα σημεία και τέρατα, ώστε να πλανήσουν, αν είναι δυνατόν, και τους εκλεκτούς” (Ματθαίο 24:24).

Σήμερα, περισσότερο από όσο ποτέ άλλοτε, άνθρωποι νομίζουν ότι είναι ο Χριστός, ή ότι είναι προφήτες, ή άλλα παρόμοια. Μάλιστα, στο Ισραήλ έχουν καταχωρήσει μία ψυχική διαταραχή που ονομάζεται “το σύνδρομο της Ιερουσαλήμ” όπου άνθρωποι νομίζουν ότι είναι ο Χριστός ή κάτι παρόμοιο.

Δυστυχώς, το φαινόμενο είναι πολύ συχνό! Ο Χριστός το προφήτευσε.

2. Πόλεμοι και φήμες πολέμων

“Θα ακούσετε πολέμους και φήμες πολέμων… θα εγερθεί έθνος ενάντια σε έθνος, και βασιλεία ενάντια σε βασιλεία” (Ματθαίο 24:6, 7).

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο πέθαναν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 50 και πλέον εκατομμύρια. Συνολικά στον 20ο αιώνα από πολέμους πέθαναν πάνω από 200 εκατομμυρια άνθρωποι.

Ποτέ στο παρελθόν η ιστορία δεν γνώρισε τόσο καταστροφικούς πολέμους.

3. Πείνες και Αρρώστιες

“Θα γίνουν πείνες και μεταδοτικές αρρώστιες” (Ματθαίο 24:7).

800 εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα δεν έχουν αρκετό φαγητό. 3 εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από έλλειψη φαγητού κάθε χρόνο. Ζούμε σε μία κοινωνία που υπάρχει πληθώρα αγαθών και όμως σε άλλες χώρες άνθρωποι πεινάνε.

4. Σεισμοί και Φυσικές Καταστροφές

“Θα γίνουν… σεισμοί κατά τόπους” (Ματθαίο 24:7).

Από τον τεράστιο σεισμό της Λισαβώνας το 1755 και μετά βλέπουμε μία αυξανόμενη συχνότητα και ένταση σε σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές.

5. Σημεία στον Ουρανό

“Όταν άνοιξε την έκτη σφραγίδα… έγινε ένας μεγάλος σεισμός, και ο ήλιος έγινε μαύρος, σαν τρίχινος σάκος, και το φεγγάρι έγινε σαν αίμα· και τα αστέρια του ουρανού έπεσαν στη γη, όπως η συκιά ρίχνει τα ανώριμα σύκα της, όταν σείεται από δυνατόν άνεμο” (Αποκάλυψη 6:12-13).

Εδώ αναφέρει τέσσερα σημεία στη σειρά. Ένας μεγάλος σεισμός, ο ήλιος γίνεται μαύρος, η σελήνη κόκκινη σαν αίμα, και τα αστέρια του ουρανού πέφτουν στη γη.

Ο μεγάλος σεισμός στη Λισαβώνα έγινε το 1855 και σηματοδοτεί το πρώτο από τα τέσσερα σημεία. Στις 17 Μαΐου 1780 η μέρα σκοτείνιασε. Το σκοτάδι ήταν τόσο μαύρο που τα ζώα πήγαν να κοιμηθούν, μέρα μεσημέρι! Το ίδο βράδυ, το φεγγάρι βγήκε κόκκινο σαν αίμα. Έτσι εκπληρώθηκαν το δεύτερο και το τρίτο σημείο. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη την αιτία για τη σκοτεινή ημέρα ή το κόκκινο φεγγάρι.

Στος 12-13 Νοεμβρίου 1833 υπήρχε η μεγαλύτερη πτώση διαττοντων αστέρων που γνωρίζουμε. Όλη νύχτα χιλιάδες και χιλιάδες πεφταστέρια εμφανίζονταν στον ουρανό σαν βροχή. Τόσο, που πολλοί νόμισαν ότι έφτασε το τέλος του κόσμου.

Τα τέσσερα αυτά σημεία σηματοδοτούν ότι οι έσχατες ημέρες ξεκίνησαν. Οι έσχατες ημέρες δεν είναι λίγες μέρες. Έτσι ονομάζεται η τελευταία χρονική περίοδος της γης, κατά την οποία ο Θεός δίνει μία τελευταία ευκαιρία στους ανθρώπους να μετανοήσουν.

Το πόσο ακριβώς θα κρατήσουν οι έσχατες ημέρες, μόνο ο Θεός το ξέρει.

6. Ανομία

“Η ανομία θα πληθύνει, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθεί” (Ματθαίο 24:12).

Το πόσο έχει πληθύνει η ανομία μπορεί να το δει κανείς εύκολα συγκρίνοντας τι έδειχνε η τηλεόραση 40 χρόνια πριν, και τι δείχνει σήμερα.

7. Θρησκευτική σύγχυση και πονηρές πλάνες

“Επειδή, θα έρθει καιρός, όταν δεν θα υποφέρουν την υγιαίνουσα διδασκαλία·αλλά, θα συγκεντρώσουν στον εαυτό τους έναν σωρό δασκάλους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες, για να γαργαλίζονται στην ακοή και από μεν την αλήθεια θα αποστρέψουν την ακοή τους, προς δε τους μύθους θα εκτραπούν” (Β’ Τιμοθέου 4:3-4).

Ζούμε σε μια εποχή που υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές Χριστιανικές εκκλησίες. Ο πάσα ένας μπορεί να σταθεί και να πει ή να γράψει ό,τι θέλει. Ζούμε στην εποχή που δυστυχώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μεγαλύτερη επιρροή στη σκέψη πολλών ανθρώπων από την Αγία Γραφή.

8. Η Γνώση θα πληθυνθεί

“Κι εσύ, Δανιήλ, κλείσε με ασφαλή τρόπο αυτά τα λόγια, και σφράγισε το βιβλίο, μέχρι τον έσχατο καιρό τότε, πολλοί θα περιτρέχουν, και η γνώση θα πληθυνθεί” (Δανιήλ 12:4).

Δε νομίζουμε χρειάζεται σχολιασμός. Πριν 150 χρόνια δεν υπήρχαν αυτοκίνητα, αεροπλάνα, τηλέφωνα. Ακόμη και πριν 20 ή 30 χρόνια αυτά που σήμερα θεωρούμε δεδομένα (π.χ. τηλεφωνικές κλήσεις δωρεάν και με βίντεο μέσω ίντερνετ, ήταν σενάρια φαντασίας).

9. Οι Κίνδυνοι από την Πρόοδο της Τεχνολογίας

Κάποτε οι άνθρωποι θέλησαν να γίνουν σαν τον Θεό φτιάχνοντας έναν πύργο, τον πύργο της Βαβέλ, που θα έφτανε μέχρι τον ουρανό:

“Kαι είπαν: Eλάτε, ας κτίσουμε για μας μία πόλη και έναν πύργο, που η κορυφή του να φτάνει μέχρι τον ουρανό” (Γένεση 11:4).

Ο Θεός δεν το επέτρεψε και επενέβη.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα κλωνοποίησης ζώων. Μήπως σύντομα θα είναι σε θέση να κλωνοποιήσουν και ανθρώπους;

Εταιρίες επεξεργάζονται μικροτσίπ που να μπορούν να διαβάζουν τα ηλεκτρικά κύματα του εγκεφάλου. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που ίσως σύντομα να δούμε ρομπότ που να λειτουργούν σαν άνθρωποι.

Όταν η ανθρώπινη τεχνολογία φτάσει στο σημείο που ο άνθρωπος να νομίζει ότι είναι Θεός, ο Θεός θα επέμβει πάλι.

10. Το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο

“Και τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη·και, τότε, θα έρθει το τέλος” (Ματθαίο 24:14).

Το πιο όμορφο σημείο είναι ότι το ευαγγέλιο θα πάει σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, με την πρόοδο της τεχνολογίας αυτό είναι για πρώτη φορά εφικτό. Η πρόσβαση στο ίντερνετ ακόμη και μέσω ενός τηλεφώνου δίνει σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο πρόσβαση στο ευαγγέλιο.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι όλοι το διαβάζουν. Τουναντίον. Ο Χριστός όμως δεν προφήτευσε ότι όλοι θα πιστέψουν. Απλά ότι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν.

Μπόνους

Και ένα σημείο μπόνους. Ο Θεός είπε:

6 ημέρες εργασία -> 1 ημέρα ανάπαυση (το Σάββατο)

6 χρόνια καλλιέργειας της γης  -> 1 χρόνο ανάπαυσης

Σύμφωνα με την ιστορία της Αγίας Γραφής, από την ημέρα που αμάρτησε ο Αδάμ μέχρι σήμερα έχουν περάσει σχεδόν 6.000 χρόνια. Η Γραφή λέει ότι μετά τη Δευτέρα Παρουσία η γη θα είναι έρημη και θα ξεκουραστεί για 1.000 χρόνια.

Μήπως λοιπόν ο Χριστός έρθει μόλις συμπληρωθούν 6.000 χρόνια από τον Αδαμ; Αν ναι, τότε η Δευτέρα Παρουσία είναι πάρα πολύ κοντά!!!

Σύνοψη: Τα 10 σημεία των καιρών

  1. Ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες
  2. Πόλεμοι και φήμες πολέμων
  3. Πείνα και αρρώστιες
  4. Σεισμοί και φυσικές καταστροφές
  5. Σημεία στον ουρανό
  6. Ανομία
  7. Θρησκευτική σύγχυση και πονηρές πλάνες
  8. Η γνώση θα πληθυνθεί
  9. Οι κίνδυνοι από την πρόοδο της τεχνολογίας
  10. Το ευαγγέλιο σε όλο τον κόσμο

Μπόνους: τα 6.000 χρόνια της γης τελειώνουν

Τι σημαίνουν αυτά για μένα;

Ζούμε στις έσχατες ημέρες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Τα σημεία των καιρών το δείχνουν καθαρά.

Σύντομα ο Χριστός θα επιστρέψει στη γη με όλους τους αγγέλους ως Βασιλιάς και Κριτής. Εκείνη την ημέρα θα υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που είναι έτοιμοι και αυτοί που δεν είναι. Οι πρώτοι θα κληρονομήσουν την αιώνια ζωή, οι δεύτεροι τον αιώνιο θάνατο.

Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσεις που θέλεις να ανήκεις. Αν θέλεις να είσαι με αυτούς που θα κληρονομήσουν την αιώνια ζωή, κάνε τα ακόλουθα τέσσερα πράγματα:

(Α) Ζήτα από τον Ιησού Χριστό να συγχωρήσει τις αμαρτίες σου. Ο Χριστός πέθανε στο σταυρό για τις αμαρτίες μας οπότε είναι πρόθυμος και ικανός να σε συγχωρήσει.

(Β) Πάρε μία Αγία Γραφή και άρχισε να διαβάζεις. Η Αγία Γραφή θα σου δείξει πως πρέπει να ζεις, και ποιο είναι το θέλημα του Θεού για σένα.

(Γ) Ζήσε τη ζωή σου σύμφωνα με τις Δέκα Εντολές.

(Δ) Βρες μια καλή εκκλησία που να διδάσκει την ανάσταση και να τηρεί τις 10 Εντολές και προσκολλήσου για συναναστροφή και συμμελέτη.

Ο Θεός να σε ευλογεί!

 

Πηγή: pisteuo.gr

Τα σημεία των καιρών
Κύλιση προς τα επάνω