Αυξανόμενος πλούτος

Σε κάθε ζωή, μια στιγμή έρχεται όπου αντιμετωπίζουμε τη φτώχεια μας. Ξοδέψαμε τις τελευταίες μας ιδέες: έχουμε εξαντλήσει όλη την καλή μας θέληση. Διαπιστώσαμε ότι την ελπίδα έκλεψαν τα ατυχήματα του χρόνου και της τύχης.

Και έτσι στρεφόμαστε σε βιβλία αυτοβοήθειας, σε δίαιτες του καρπουζιού, σε ακραίες ασκήσεις γυμναστικής που υπόσχονται να ανανεώσουν το σώμα και το μυαλό μας. Κυνηγάμε τη μεγάλη ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να διορθώσουμε ό,τι έχει σπάσει μέσα μας μαθαίνοντας την επιχειρηματική εμπιστοσύνη ή χάνοντας 30 κιλά σε 30 ημέρες ή παρακολουθώντας χαλαρωτικά βίντεο πριν κοιμηθούμε το βράδυ. Κάπου – εκεί έξω – πρέπει να υπάρχει μια λύση για όλα αυτά που μας εξασθενούν.

Και τότε έχουμε και άδικο και δίκιο. Δεν υπάρχει καμία μυστική δεξιότητα μέσα μας που θα αναζωογονήσει την ελπίδα μας – ούτε ο πλούτος, ούτε η κομψή σωματική διάπλαση, ούτε το κοινωνικό κεφάλαιο. Αλλά υπάρχει Κάποιος που έχει δεσμευτεί να μας δώσει την άφθονη ζωή Του – όπου η ντροπή και η αμφιβολία δεν θα υπάρχουν πια. Ο Ιησούς λέει, “Aρκεί σε σένα η χάρη μου· επειδή, μέσα σε αδυναμία, η δύναμή μου φανερώνεται τέλεια.” Β’ Κορινθίους 12:9.

“επειδή, ξέρετε τη χάρη τού Kυρίου μας Iησού Xριστού, ότι, ενώ ήταν πλούσιος, έγινε για σας φτωχός, για να γίνετε εσείς πλούσιοι με τη φτώχεια εκείνου.” Β’ Κορινθίου 8:9.

Λάβετε τη χάρη που σας δίνει την άφθονη χαρά του Χριστού.

Και μείνετε σε αυτήν.

Αυξανόμενος πλούτος
Κύλιση προς τα επάνω