Παράδεισος – Νέα Γη

Παράδεισος – εισαγωγή

Παράδεισος. Νέα γη. Είναι άραγε αλήθεια;

Πόσο καιρό ελπίζεις να ζήσεις; 80; 90; 100; Περισσότερο; Μερικοί δεν θέλουν να ζήσουν πολύ. Αυτή η ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις, πόνο και ταλαιπωρία. Ποιο το νόημα της μακροζωίας;

Ωστόσο, οι περισσότεροι θέλουμε να ζήσουμε μια καλή και μακρά ζωή. Αλλά ακόμα κι αν ζήσουμε μέχρι τα 120, η ζωή είναι μικρή.

Τι θα έλεγες αν κάποιος σου πρόσφερε την ευκαιρία να ζήσεις για πάντα χωρίς τέλος; Και για να ζήσεις σε έναν κόσμο απόλυτης ευδαιμονίας όπου δεν θα υπάρχει θλίψη ή πόνος ή ταλαιπωρία οποιουδήποτε είδους; Παράδεισος! Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Λοιπόν, είναι αλήθεια. Ο Ιησούς μας προσφέρει ακριβώς αυτό. Άλλωστε, όταν ο Θεός δημιούργησε τον Αδάμ και την Εύα, ζούσαν σε έναν τέλειο κόσμο και θα ζούσαν για πάντα. Αυτό ήταν το αρχικό σχέδιο του Θεού. Η αμαρτία, και ο θάνατος, είναι μόνο παρένθεση. Όταν η αμαρτία εξαλειφθεί, οι άνθρωποι του Θεού θα ζήσουν αιώνια.

Καταπληκτικό δεν είναι; Ας μάθουμε για τον κόσμο που προετοιμάζει ο Θεός.

1. Τι θα αναδημιουργήσει ο Θεός;

«KAI είδα έναν καινούργιο ουρανό και μία καινούργια γη· επειδή, ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε» (Αποκάλυψη 21:1).

Ο Θεός θα δημιουργήσει μια νέα γη επειδή η παρούσα γη έχει καταστραφεί από σχεδόν 6.000 χρόνια αμαρτίας. Αυτή η νέα γη θα είναι όπως ήταν ο παράδεισος. Θα είναι παράδεισος.

Σε αυτή τη νέα γη θα κατοικούν οι σωσμένοι για όλη την αιωνιότητα:«Μακάριοι οι πράοι επειδή θα κληρονομήσουν τη γη» (Ματθαίος 5:5).

2. Ποια πόλη θα είναι η πρωτεύουσα της νέας γης;

Η Νέα Ιερουσαλήμ:«Kαι εγώ ο Ιωάννης είδα την άγια πόλη, την καινούργια Ιερουσαλήμ, που κατέβαινε από τον Θεό, από τον ουρανό, ετοιμασμένη σαν νύφη στολισμένη για τον άνδρα της» (Αποκάλυψη 21:2).

«Ο Θεός δεν ντρέπεται να αποκαλείται Θεός τους, γιατί έχει ετοιμάσει μια πόλη για αυτούς» (Εβραίους 11:16).

Η Νέα Ιερουσαλήμ είναι επί του παρόντος στον ουρανό. Θα κατεβεί στη γη στο τέλος των 1.000 ετών. Σε αντίθεση με τις ανθρώπινες πόλεις, ο οικοδόμος της Νέας Ιερουσαλήμ είναι ο Θεός! Τι θαυμάσια πόλη θα είναι!

3. Πώς θα είναι η Νέα Ιερουσαλήμ;

Ο απόστολος Ιωάννης την είδε σε όραμα. Να πως την περιγράφει.

«Kαι η πόλη είναι τετράγωνη, και το μάκρος της είναι τόσο όσο και το πλάτος· και μέτρησε την πόλη με το καλάμι, μέχρι 12.000 στάδια [600 χλμ]· το μάκρος και το πλάτος και το ύψος της είναι ίσα» (Αποκάλυψη 21:16).

«Και μέτρησε το τείχος της, 144 πήχες [65 μέτρα], σύμφωνα με το μέτρο τού ανθρώπου, δηλαδή, του αγγέλου. Kαι η εσωτερική δομή τού τείχους της ήταν ίασπις· και η πόλη ήταν από καθαρό χρυσάφι, όμοια με καθαρό γυαλί» (Αποκάλυψη 21:17-18).

Ίασπις είναι μια όμορφη, συνήθως κοκκινωπή, ημιπολύτιμη πέτρα. Φαντάσου τοίχος 65 μέτρα ύψος από ίασπι!

«Τα θεμέλια του τείχους τής πόλης ήταν κοσμημένα με κάθε πολύτιμη πέτρα… Kαι οι δώδεκα πυλώνες ήταν δώδεκα μαργαριτάρια, κάθε ένας από τους πυλώνες ήταν από ένα μαργαριτάρι· και η πλατεία τής πόλης ήταν από καθαρό χρυσάφι, σαν διαφανές γυαλί» (Αποκάλυψη 21:19-21).

4. Εκτός από τους σωσμένους, ποιος άλλος θα κατοικήσει στην πόλη;

«Kαι άκουσα μία δυνατή φωνή από τον ουρανό, που έλεγε:Δέστε, η σκηνή τού Θεού μαζί με τους ανθρώπους, και θα σκηνώσει μαζί τους, και αυτοί θα είναι λαοί του, και αυτός ο Θεός θα είναι μαζί τους ο Θεός τους» (Αποκάλυψη 21:3).

«Kαι μου έδειξε έναν καθαρό ποταμό με νερό τής ζωής, λαμπερό σαν κρύσταλλο, που έβγαινε από τον θρόνο τού Θεού και του Αρνίου» (Αποκάλυψη 22:1).

Στη Νέα Ιερουσαλήμ θα βρίσκεται ο θρόνος του Θεού. Θα είναι η πρωτεύουσα του σύμπαντος! Ο Θεός θα μένει μαζί μας και θα Τον βλέπουμε πρόσωπο προς πρόσωπο. Τι απίστευτο προνόμιο!

5. Ποιο σημαντικό δέντρο θα είναι στην πόλη;

«Στη μέση τής πλατείας της, και του ποταμού, από εδώ και από εκεί, ήταν το δέντρο τής ζωής, που φέρνει δώδεκα καρπούς, κάνοντας κάθε έναν μήνα τον καρπό του· και τα φύλλα τού δέντρου είναι για θεραπεία των εθνών» (Αποκάλυψη 22:2).

Στον Κήπο της Εδέμ υπήρχαν δύο ονομασμένα δέντρα. Το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού και το δέντρο της ζωής. Ο καρπός του πρώτου, έφερε αμαρτία και θλίψη. Ο καρπός του δεύτερου εξασφαλίζει την αιώνια ζωή (Γένεση 3:22). Στη νέα γη θα είναι μόνο το δέντρο της ζωής.

6. Τι θα υπάρχει έξω από τη Νέα Ιερουσαλήμ;

Στις Πράξεις 3:20-21 μιλάει για την αποκατάσταση όλων των πραγμάτων. Ο Θεός θα αποκαταστήσει τη γη και τα πάντα πάνω της, και θα τα κάνει όπως ήταν πριν έρθει η αμαρτία. Και ίσως ακόμη πιο όμορφα! Όλη η γη θα είναι ένας μεγάλος παράδεισος.

7. Παράδεισος – θα υπάρχουν θάλασσες και ωκεανοί;

«Επίσης δεν υπήρχε πλέον θάλασσα» (Αποκάλυψη 21:1).

Μια λέξη αποσαφήνισης. Όταν ο Θεός δημιούργησε τη γη, χώρισε την ξηρά από τα νερά (Γένεση 1:9). Υπήρχαν λοιπόν ποτάμια, λίμνες, θάλασσα. Αλλά οι τεράστιοι ωκεανοί που βλέπουμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της πλημμύρας.

Ο Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη στο μικρό νησί της Πάτμου, το οποίο περιβάλλεται από το μερικές φορές αγριεμένο Αιγαίο Πέλαγος. Η υπόσχεση λοιπόν ότι δεν θα υπάρχει «πλέον θάλασσα», δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν υδάτινα σώματα, αλλά ότι δεν θα υπάρχουν τεράστιοι ωκεανοί και άγριες θάλασσες.

8. Θα γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο;

«Επειδή, τώρα βλέπουμε σαν μέσα από ένα θαμπό κάτοπτρο, με τρόπο αινιγματώδη, τότε όμως θα βλέπουμε πρόσωπο προς πρόσωπο· τώρα γνωρίζω κατά μέρος, τότε όμως θα γνωρίσω καθώς και γνωρίστηκα» (Α’ Κορινθίους 13:12).

Ναι, θα γνωριζόμαστε στον παράδεισο.

9. Θα υπάρχει θάνατος, ασθένεια, οδυνηρές αναμνήσεις;

«Ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πλέον· ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πλέον· επειδή, τα πρώτα παρήλθαν» (Αποκάλυψη 21:4).

Όχι, δεν θα υπάρχει τίποτα που να προκαλεί πόνο, ούτε διανοητικό ούτε σωματικό. Ο Θεός θα σβήσει τις αναμνήσεις και θα μας δώσει μια καθαρή αρχή.

10. Θα βαρεθούμε ποτέ στον παράδεισο;

«Χορτασμός ευφροσύνης είναι το πρόσωπό σου· τερπνότητες βρίσκονται στα δεξιά σου παντοτινά» (Ψαλμός 16:11).

Δεν θα βαρεθούμε ποτέ κοντά στο Θεό.

11. Θα υπάρχουν ζώα στον παράδεισο;

Φυσικά!

«Ο λύκος θα συγκατοικεί μαζί με το αρνί, και η λεοπάρδαλη θα αναπαύεται μαζί με το κατσικάκι· και το μοσχάρι και το νεαρό λιοντάρι και τα σιτευτά μαζί, και ένα μικρό παιδί θα τα οδηγεί. Kαι η δάμαλη και η αρκούδα θα βόσκουν μαζί, τα παιδιά τους θα αναπαύονται μαζί, και το λιοντάρι θα τρώει άχυρο, όπως το βόδι. Kαι το παιδί που θηλάζει θα παίζει στην τρύπα τής έχιδνας, και το απογαλακτισμένο παιδί θα βάλει το χέρι του στη φωλιά τής οχιάς» (Ησαΐας 11:6-9).

12. Θα έχουμε σώμα στον παράδεισο;

Και βέβαια!

«[Ο Κύριος Ιησούς Χριστός] θα μετασχηματίσει το σώμα της ταπείνωσής μας, ώστε να γίνει σύμμορφο με το σώμα τής δόξας του» (Φιλιππησίους 3:21).

Ο αναστημένος Ιησούς είχε σώμα. Επίσης, ο Αδάμ και η Εύα είχαν σώματα. Αν δεν είχαν αμαρτήσει, θα συνέχιζαν με τα φυσικά σώματα για την αιωνιότητα. Έτσι, το σχέδιο του Θεού για τους ανθρώπους, από την αρχή, ήταν να έχουν φυσικά σώματα. ‘Ετσι θα είναι και στον παράδεισο.

13. Θα είναι πραγματικά όμορφα εκεί;

Απολύτως!

«Μάτι δεν είδε, και αυτί δεν άκουσε, και σε καρδιά ανθρώπου δεν ανέβηκαν… [αυτά που] ο Θεός ετοίμασε γι’ αυτούς που τον αγαπούν» (Α’ Κορινθίους 2:9).

Το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει όλα τα υπέροχα πράγματα που ο Θεός ετοιμάζει για εμάς.

Τι σημαίνουν αυτά για μένα;

Η ζωή στη νέα γη θα είναι τόσο όμορφη που δεν μπορούμε καν να την φανταστούμε. Και θα είναι μια ζωή χωρίς τέλος. Θα περάσουμε χρόνο με τους αγαπημένους μας και με τον αγαπημένο μας Θεό. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά της ιστορίας. Και σου προσφέρεται προσωπικά και δωρεάν. Ο Θεός θέλει να είσαι εκεί.

Θα δεχθείς την πρόσκλησή Του;

Ναι, σίγουρα, θέλω κι εγώ να είμαι στον παράδεισο!

 

Πηγή: pisteuo.gr

Παράδεισος – Νέα Γη
Κύλιση προς τα επάνω